De Zeeuw: "Helemaal verkeerde tactiek"

De Zeeuw: "Helemaal verkeerde tactiek"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Demy de Zeeuw sprak heel openhartig na de wedstrijd in Lissabon en heeft daarmee waarschijnlijk ook serieus in zijn eigen voet geschoten. De middenvelder leverde zware kritiek op het tactische systeem van John van den Brom.

De Zeeuw liet meer dan één mond openvallen met zijn uitspraken na de verloren wedstrijd tegen Benfica. "Het was gewoon de verkeerde tactiek, maar nu zal ik het wel weer zijn waardoor het fout liep", begon de Nederlander zijn betoog. "Het is niet omdat ik er in stond. De intentie om met drie middenvelders te spelen was goed, maar dan moet je mensen op de flanken hebben waaraan je de bal kwijt kan en kan doorvoetballen."

De Zeeuw bleef op zijn elan voortgaan daarna. "We speelden goed afgelopen week tegen KV Mechelen, maar daarna gooi je dat helemaal om. Op papier zag het er allemaal wel goed uit maar we hebben er amper op getraind. Ik speelde niet goed in de eerste helft, maar wie haalde wel zijn niveau? Als je alleen achter ballen mag aanhollen, kan je ook niet goed spelen."

"Nu ga ik waarschijnlijk ook weer alle kritiek op mijn nek krijgen, maar daar moet je mee leren leven als profvoetballer. Als je dit systeem nooit getraind hebt, krijg je dit. In de tweede helft zag je dat het beter ging."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties