Gillet: "Misschien hebben we wel meer kwaliteiten dan vorig jaar"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 21 reacties
Gillet: "Misschien hebben we wel meer kwaliteiten dan vorig jaar"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Guillaume Gillet speelt vanaf morgen in zijn tweede opeenvolgende Champions League-campagne. Voor de rechtsachter is het wel de eerste keer als kapitein van paars-wit en dus mocht hij direct opdraven voor de verzamelde pers.

"Benfica is een mooie opener", stak Gillet van wal. "Een hele sterke ploeg. Maar ook wij hebben kwaliteiten, misschien nog meer dan vorig jaar. We zijn wel een pak ervaring kwijt, dus moeten we afwachten hoe dat gaat uitdraaien. Misschien spelen we wel een mooier parkoers dan vorig jaar bij elkaar."

De conclusie na drie competitiematchen van Benfica is dat de ploeg makkelijk scoort op stilstaande fases. En dat kan een probleem vormen. "Als we de stilstaande fases aanpakken zoals tegen Zulte Waregem kan dat inderdaad problemen geven", knikte Gillet. "Dat mag nu niet. We zijn volledig geconcentreerd en zullen er aandacht aan besteden."

En dan kreeg Gillet de lastigste vraag van de avond van een Portugese journalist. Waarom hij Benfica de makkelijkste ploeg uit pot 1 noemde? (na enige aarzeling) "Benfica is één van de ploegen die we wilden trekken, maar dat zeg ik met alle respect voor de ploeg. Het is gewoon dat we liever hen lootten dan Barcelona."

En uiteindelijk ging het ook nog over de gisteren jarige Aleksandar Mitrovic, het nieuwste fenomeen bij Anderlecht. "We verwachtten nog veel van hem. Mbokani had misschien meer ervaring, maar hij kan even goed doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties