Gillet: "Wilden zo lang mogelijk de nul houden"

Gillet: "Wilden zo lang mogelijk de nul houden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht speelde een dramatische eerste helft. En nochtans was alles opgetekend om dat te beletten. Ook Guillaume Gillet zag het plan al snel in het water vallen.

Na vier minuten lag er al één in het Anderlechtse mandje en dat was niet ingecalculeerd. "De bedoeling was om zo lang mogelijk de nul te houden en dan op de counter te spelen met onze snelle jongens vooraan. Maar als je dan na vier minuten al moet achtervolgen en ook die tweede goal al snel volgt, weet je dat het moeilijk wordt", aldus de kapitein.

In de tweede helft ging het dan ineens wel, maar dat lag niet alleen aan de tactische aanpassing vond Gillet. "We hadden niks meer te verliezen. We kunnen de coach niets verwijten. In Milaan vorig seizoen speelden we net zo en toen werd hij geprezen om zijn keuzes. Nu is het gewoon verkeerd afgelopen."

Maar ook de sterkte van de tegenstander had er iets mee te maken. "Benfica was de eerste helft heel sterk. En bij stilstaande fases moet je 200 procent geconcentreerd zijn bij hen, maar dat was alweer niet het geval. Nu moeten we thuis starten om te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties