De Boer kiest voor Barça-variant
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
De Boer kiest voor Barça-variant
Foto: © SC

Vanavond speelt Ajax zijn eerste wedstrijd in groep H tegen het machtige FC Barcelona. Coach Frank De Boer is zich bewust van de loodzware opdracht, toch gaf hij gisteren op de persconferentie aan zijn eigen spel te willen spelen.

De Ajax-coach posteert ex-Barça belofte Bojan Krkic centraal in de aanval. Kolbeinn Sigthorsson verhuist op die manier naar de flank, een positie waar hij bij zijn vorige werkgever AZ ook vaak geposteerd werd. De Boer kiest dus voor een snelle, beweeglijke speler in de punt van de aanval. Een systeem die bij de Catalanen in het verleden meermaals werd toegepast.

De keuze is opmerkelijk aangezien Bojan in alle voorgaande competitiewedstrijden steeds op de rechterflank moest opdraven. Door deze tactische keuze hoopt De Boer wat verwarring te zaaien in de Barça-defensie.

Opmerkelijk: Ajax en Barcelona staan vanavond pas voor de eerste keer tegenover mekaar in een officieel duel. Beide ploegen wonnen elk vier keer de belangrijkste Europese beker, maar nooit eerder kwamen ze mekaar tegen. In de andere wedstrijd van groep H neemt AC Milan het op tegen Celtic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21570 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties