Groep F: Invaller Mertens wint met Napoli

Manuel Gonzalez
| 6 reacties

Op dag twee van de eerste speeldag in de Champions League was het vanavond de beurt aan groepen E tot H. Mertens versloeg finalist Dortmund en ook Arsenal begon de campagne met een overwinning.

Napoli - Dortmund 2-1

Napoli en Dortmund maakten er tijdens de eerste helft een waar spektakelstuk van. Voetbalanalist Francky Van der Elst stak zijn bewondering niet onder stoelen of banken op Twitter:

Op het half uur bracht Gonzalo Higuain de Italianen op voorsprong. Een voorzet vanop links werd door de ex-Real Madrid spits binnengekopt. Nadien ging het bergaf voor de verliezend finalist van vorig jaar. Trainer Jurgen Klopp werd naar de tribune verwezen en vlak voor rust verloor het sterkhouder Mats Hummels met een blessure. De chaos bij de Duitsers werd compleet toen doelman Weidenfeller de bal met de hand beroerde buiten het strafschopgebied. Rood voor de keeper, zodat Dortmund nog een helft met een man minder moest zien door te komen.

In de tweede helft probeerde Dortmund de bakens te verzetten, maar het was Napoli die de score verdubbelde via een vrije trap van Insigne. Dortmund liet de moed niet zakken, maar verder dan een aansluitingstreffer kwamen de Duitsers niet. Het was Camilo Zuniga die zijn eigen doelman verschalkte.

Dries Mertens kwam een kwartier voor tijd doelpuntenmaker Insigne vervangen. De Rode Duivels was meteen gevaarlijk. Een vrije trap van de Belg kon door doelman Langerak nog net uit doel geranseld worden en Callejon schoot zijn voorzet nipt voorlangs. De toon is meteen gezet in de groep des doods.

Olympique MarseilleArsenal 1-2

Arsenal wou de goede vorm van de Premier League doortrekken in Europa. Op het veld van Marseille hadden de Gunners meer balbezit, maar de beste kansen in de eerste helft waren voor de thuisploeg. André Ayew kon zijn kopbal te weinig richting meegeven.

Na de koffie was het opnieuw Marseille die de beste kansen afdwong. Pogingen van Imbula en Valbuena werden vakkundig onschadelijk gemaakt door Szczesny. Tegen de gang van het spel in bracht Engels international Theo Walcott de Londenaars op voorsprong. Met een heerlijke volley liet hij Marseille-keeper Mandanda kansloos: 0-1. Daarna controleerde Arsenal de wedstrijd en tien minuten voor het einde schoot Aaron Ramsey de wedstrijd in een definitieve plooi.

Helemaal aan het einde kreeg Marseille nog een strafschop na een fout op André Ayew. Zijn broertje Jordan faalde niet vanop elf meter, maar de wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-2. De troepen van coach Wenger zetten zo hun goede reeks voort.