Europese topclubs vechten om supertalent Anderlecht

Leander Mespreuve
| 25 reacties
Europese topclubs vechten om supertalent Anderlecht
Foto: © SC

De naam Francesco Antonucci is niet meteen de meest bekende in het hedendaagse voetbal. Logisch, want het gaat om een 14-jarig voetballertje uit de jeugd van RSC Anderlecht. "Ik word elke week gecontacteerd door buitenlandse ploegen", aldus een fiere vader.

“Sinds mijn zoon twaalf is, moet ik elke week Manchester City, Chelsea en Juventus, AC Milan, Ajax en Barcelona weigeren”, vervolgde hij zijn verhaal. “Mijn zoon is tweevoetig en technisch uitstekend, een echte nummer 10. “Op internationale jeugdtornooien wordt hij bijna altijd tot beste speler verkozen, dat wakkert natuurlijk de interesse aan”.

Anderlecht deed een grote inspanning om de buitenlandse interesse af te houden. “We kregen een aanzienlijk bedrag en rijden met een Mercedes van de club”. “Wanneer Francesco geblesseerd raakt, mag hij in tegenstelling tot anderen direct naar de kinesist van de A-ploeg”, besloot Carmelo Antonucci.

Feit is dat buitenlandse topclubs steeds vroeger talenten van over de hele wereld aan hun jeugdopleiding willen toevoegen. Zo kocht FC Barcelona onlangs nog een Zweeds voeballertje om op te leiden in “La Masia”.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties