Overzicht Spanje: Matige topper eindigt op billijk gelijkspel

Joris De Wolf

Na eerder puntenverlies in de Champions League deze week kon Real Sociedad ook vandaag de drie punten niet thuis houden. Het bleef 0-0 in een matige wedstrijd tegen Málaga. UD Almería kwam thuis ook niet verder dan 2-2 tegen Levante.

Real Sociedad – Málaga: 0-0

Op de vijfde speeldag kon Real Sociedad geen tweede thuisoverwinning boeken. Met een 6 op 15 kent de ploeg maar een matige start. Ook Málaga steekt nog niet in topvorm. Met vijf punten uit vijf wedstrijden hebben de troepen van trainer Bernd Schuster nog heel wat werk voor de boeg.

Volgende week speelt Real Sociedad een aartsmoeilijke wedstrijd op het veld van Barcelona. Málaga krijgt UD Almería op bezoek.

UD Almería – Levante: 2-2

Vlak voor de rust benutte Verza een strafschop: 1-0 voor Almería. Na enkele minuten spelen in de tweede helft verdubbelde Suso die voorsprong. Levante kwam alsnog langszij dankzij doelpunten van El Zhar en Diop.