Overtuigende zege voor Lille

Leander Mespreuve

Waar gans Europa sensatie verwacht in de onvoorspelbare bekercompetitie, is men in Frankrijk toe aan speeldag zeven. Lille zette middenmotor Evian simpel opzij en sluit zo aan bij de Franse subtop.

Tegen Evian moest er dan ook gewonnen worden om de voeling met de top niet te verliezen. De thuisploeg, met ex-Waregem speler Delaplace op de bank, begon furieus en na twaalf minuten bracht Salomon Kalou de Noord-Fransen al op voorsprong. Nog voor rust verdubbelde Lille de voorsprong, doelman Hansen duwde de bal onhandig in eigen doel.

Na rust controleerde Lille de wedstrijd en twintig minuten voor tijd plaatste Sylvio Rodelin de overtuigende 3-0 cijfers op het bord. Daarna kon de tegenstander geen vuist meer maken.

De troepen van trainer René Girard begonnen middelmatig aan het nieuwe seizoen. Na zes speeldagen stond het op een gedeelde achtste plaats, op vier punten van leider Monaco. Komend weekend staat de topper in en tegen Lyon op het programma.