Interview Schamp na Nederlands avontuur: "Zou het meteen opnieuw doen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Schamp na Nederlands avontuur: "Zou het meteen opnieuw doen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mathias Schamp is erop gebrand om woensdag tegen Club Brugge te tonen waarom Heracles Almelo hem vorig seizoen wegplukte bij KSV Oudenaarde. Ondertussen speelt de aanvaller opnieuw in Oost-Vlaanderen. Maar wat liep er precies mis in Nederland?

Door Cédric De Volder

In januari 2012 koos Mathias Schamp voor een avontuur bij eredivisionist Heracles Almelo. De 25-jarige aanvaller kreeg in zijn eerste maanden op Nederlandse bodem regelmatig speelminuten, maar verdween tijdens de voorbereiding volledig van het voorplan. Wat is er gebeurd?

“Vorig jaar maakte ik een goede aanpassingsperiode door”, vertelt Schamp in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Het niveau ligt er tenslotte een stapje hoger dan in de lagere reeksen. Ook de Nederlandse voetbalcultuur is niet te vergelijken met de onze. Ik kreeg van trainer Peter Bos ook de tijd om me in de kern te spelen.”

"Niet in Nederland om op bank te zitten"

“Vervolgens kregen we een nieuwe trainer en vanaf dan was de kous af”, gaat Schamp verder. “Jan de Jonge bracht een resem eigen spelers mee en dan weet je het wel. Ik ben niet naar Nederland getrokken om er twee seizoenen op de bank te gaan zitten. Bovendien zijn mijn vriendin en ik momenteel in blijde verwachting van een eerste kindje. Dat speelt natuurlijk mee in de keuze om dichter bij huis te komen voetballen.”

Ondertussen speelt de ex-aanvaller van onder meer FC Westrem, Standaard Wetteren en Sporting Lokeren alweer op de Oost-Vlaamse heimat. “Ik had ook enkele opties in de Belgische en Nederlandse tweede klasse, maar de onderhandelingen met Heracles sprongen telkens af wanneer het financiële plaatje ter sprake kwam. Uiteindelijk lieten ze me in Almelo gaan op de laatste dag van de transferperiode. De deal met KSV Oudenaarde was dan ook snel rond. Ik ben hier thuis, hé.”

"Geen spijt van avontuur"

“Toch heb ik geen spijt van mijn Nederlands avontuur”, besluit Schamp. “Ik heb geproefd van het profbestaan en zal het – indien de kans zich voordoet – zeker opnieuw proberen. Maar nu wil ik de titel pakken met Oudenaarde.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties