Interview Janssens: "Mpenza maakt die kansen wel af"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Janssens: "Mpenza maakt die kansen wel af"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Emile Mpenza voetbalt opnieuw op onze velden. Hij tekende vandaag een prestatiegericht contract bij Eendracht Aalst. Voetbalkrant.com belde coach Chris Janssens op voor een reactie op de komst van de voormalige Rode Duivel.

Door Sander De Graeve

"Mpenza tekende nog niet mee. Hij tekende om 18u pas zijn contract, maar kwam wel al even kennismaken op de training. Hij traint morgen in een kleine groep van vijf of zes spelers", aldus Chris Janssens. Morgen speelt Aalst immers de inhaalmatch op bezoek bij Eupen.

Het is nog af te wachten wanneer Emile  Mpenza volledig fit zal zijn, hij speelde immers al een tijdje niet meer in competitie. "Hij onderhield zijn conditie en speelde met de beloften van Antwerp 45 minuten mee. Hij scoorde ook in die match. We zullen moeten zien op training hoever hij staat."

Aalst heeft momenteel een scoringsprobleem. "We hopen natuurlijk dat hij dat kan oplossen. Ik zei hem dat we tegen Visé zeven, acht open kansen kregen. Dat zijn kansen die afgewerkt moeten worden. Met zijn kwaliteiten en zijn trap zal hij die wel maken."

"Tegen Eupen kies ik voor gestalte"

Morgen trekt Aalst naar Eupen, dat nog volop in de running is voor de eerste periode. "Ze weten dat die match hun moeilijkste hindernis zal zijn. Dit weekend spelen ze nog tegen Hoogstraten. Van ons verwacht morgen niemand iets, dat is ideaal. Het is wel sowieso een moeilijke verplaatsing."

Janssens rekent op de stilstaande fases. "We gaan onze huid duur verkopen. Ik kies ook voor jongens met lengte, net als vorig jaar tegen Eupen. Zij hebben veel kleine spelers en ik denk dat we enkel punten kunnen pakken met corners en vrije trappen." Hij denkt dat de 7-0 van tegen Anderlecht alvast niet meer in de Eupense hoofden zit. "Met die 1-2 zege op Moeskroen is dat uitgewist."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties