"Als Benteke zich blesseert dan zit het spel weer op de wagen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
"Als Benteke zich blesseert dan zit het spel weer op de wagen"
Foto: © SC

Het is voorlopig nog steeds afwachten of Christian Benteke fit geraakt voor het belangrijke tweeluik tegen Kroatië en Wales. De spits liep een blessure op bij Aston Villa, maar werd door bondscoach Marc Wilmots toch opgeroepen voor de Rode Duivels.

Door Timothy Collard

Hoe lastig is het om als club een (gedeeltelijk) geblesseerde speler te moeten afstaan aan de nationale ploeg? Voetbalkrant.com vroeg het aan Hugo Broos.

“Het is natuurlijk heel vervelend om als clubcoach een geblesseerde speler te moeten afstaan aan de nationale ploeg. Maar tegenwoordig moet je dat gewoon accepteren, want de dokters van het nationale elftal komen ter plaatste en onderzoeken de speler in kwestie zelf.”

"Als Benteke geblesseerd terugkeert bij Aston Villa, dan zit het spel weer op de wagen"

Vroeger meldden sommige spelers zich nogal eens gemakkelijk af bij nationale ploegen over de hele wereld als er bijvoorbeeld niets meer op het spel stond. “Daar werd toen ook gretig misbruik van gemaakt en sommige spelers, die al dan niet geblesseerd waren, haakten dan af bij hun land.”

“Zoiets kan vandaag de dag niet meer en dat begrijp ik helemaal. Als Benteke nu zonder blessure terugkeert naar Aston Villa dan is er geen probleem. Maar als hij bij de Rode Duivels bijvoorbeeld hervalt in zijn blessure dan zit het spel weer op de wagen natuurlijk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties