Interview Maes: "De Bock raakte dramatisch in verval"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 11 reacties
Maes: "De Bock raakte dramatisch in verval"
Foto: © SC

Peter Maes staat bekend als een coach die het beste uit zijn spelers kan halen, al wil hij zelf die pluimen niet op zijn hoed steken. Feit is wel dat jongens als Remacle en Odoi opnieuw openbloeien en Laurens De Bock het zonder zijn begeleiding moeilijk heeft bij Club.

Sander De Graeve in Lokeren

Remacle bloeide na een moeilijke periode helemaal open, wat vind je van de prestaties van Jordan?

“Hij is een heel belangrijk onderdeel van een selectie qua rendement. We werken echter nog maar enkele maanden samen en één zwaluw maakt de lente niet. Dit moet bevestigd worden over een lange periode en dan kan hij zeggen dat hij een stap voorwaarts gezet heeft. Wij kraaien hier niet snel victorie.”

Ook Odoi lijkt zich opnieuw goed in zijn vel te voelen bij Lokeren.

“Het is een speler die we al heel lang kennen. Had hij de omgekeerde weg gevolgd, eerst naar Lokeren en dan pas Anderlecht, was het misschien helemaal anders gelopen. Intrinsiek heeft hij zeker de kwaliteiten voor een topclub, daar ben ik van overtuigd.”

"Odoi heeft de kwaliteiten voor een topclub"

“Sommige spelers hebben die tussenstap bij een subtopper nodig. Kijk maar naar De Bock en Tshimanga. Dat waren jongens die er hier bovenuit staken. Ze gingen echter van een strakke structuur naar een topclub, waar het toch meer alles voor zich is. Dat is de volgende stap.”

Tshimanga doet het momenteel beter dan De Bock.

“Dat klopt, maar hij had ook een aanpassingsperiode nodig. Hij is niet zo dramatisch in verval geraakt als Laurens. Als ze het doel goed voor ogen houden, gaat dat talent wel opnieuw bovendrijven en zullen ze daar ook tot goeie prestaties komen.”

Moet De Bock niet weg bij Club? Iedereen zit er daar met een vergrootglas op.

“Dat vind ik niet. Hij moet daar absoluut op een basisplaats mikken. Die fouten die hij nu maakt moeten uit zijn spel, daar heeft hij voldoende talent voor. De voorbije jaren zit men er bij heel Club Brugge met een erg groot vergrootglas op hé.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties