Dortmund onderuit, Schalke haalt uit

Caroline Tonnelier
| 1 reacties

In Duitsland stonden vanmiddag vijf wedstrijden op het programma. Het was vooral uitkijken naar het burenduel tussen Mönchengladbach en Dortmund. De leider ging in de slotfase onderuit en moet na het treffen tussen Bayern en Leverkusen zijn leidersplaats afstaan.

Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund 2-0

In de eerste helft was Dortmund duidelijk de betere op het veld van Mönchengladbach, dat geen beroep kon doen op de geblesseerde Daems. De mannen van Klopp verzuimden echter de kansen af te maken.  De thuisploeg kon voor de pauze nauwelijks iets tonen, maar kwam in de tweede helft wat beter in de wedstrijd. Dortmund bleef de betere ploeg, maar het was uiteindelijk toch Gladbach dat aan het langste eind trok. Na een overtreding van Hummels op Nordtveit werd de Duitse verdediger met rood naar de kleedkamer gestuurd en legde de ref de bal op de stip. Kruse zette de strafschop om en bracht zijn team negen minuten voor het einde van de wedstrijd op voorsprong. Vijf minuten later verdubbelde Raffael nog de score.

Schalke 04 – FC Augsburg 4-1

Schalke 04 tankte vertrouwen in het duel tegen FC Augsburg. De bezoekers kwamen na tien minuten wel nog op voorsprong via Mölders, maar nog voor het halfuur keerde de thuisploeg de situatie om. Kevin-Prince Boateng tekende vanop elf meter voor de gelijkmaker en Szalai zorgde voor de 2-1. In het slotkwartier scoorde de thuisploeg nog twee keer: Szalai maakte zijn tweede doelpunt van de avond en Meyer zette de 4-1 eindstand op het bord.

Wolfsburg – Eintracht Braunschweig 0-2

In de derby van Niedersachsen verraste rode lantaarn Eintracht Braunschweig door zijn eerste zege van het seizoen te pakken op het veld van Wolfsburg. Tegen de gang van het spel in bracht Bellarabi de bezoekers in de eerste helft op voorsprong. Vlak voor affluiten stelde Caliguri de zege veilig. Eintracht Braunschweig komt met zijn eerste driepunter op vier punten en wipt daarmee over Freiburg, dat morgen wel nog aantreedt tegen Eintracht Frankfurt.