Ryan: "Ik kende Preud'homme helemaal niet"

Ryan: "Ik kende Preud'homme helemaal niet"
Foto: © SC

Mathew Ryan is de voorbije weken uitgegroeid tot een publiekslieveling bij Club Brugge. Bovendien wordt de Australiër gecoacht door een voormalige topdoelman. "Maar eerlijk gezegd kende ik Michel Preud'homme helemaal niet."

Vladan Kujovic blesseerde zich net voor de aanvang van de nieuwe voetbaljaargang. Mathew Ryan pakte zijn kans en is sindsdien niet meer uit de blauw-zwarte basiself weg te denken. Bovendien zag de Aussie met Michel Preud’homme een waar icoon verschijnen op Jan Breydel. “Eerlijk gezegd kende ik hem helemaal niet. Tijdens zijn actieve carrière was ik veel te jong en vervolgens had ik het te druk met carrière maken in Australië.”

“Iedereen sprak hier over hem alsof het over een koning ging”, gaat de doelman verder op Sporza. “Ondertussen heb ik alle filmpjes met zijn reddingen bekeken. Ik moet toegeven dat ik onder de indruk ben.”

Maar hoe zijn de kwaliteiten van de ex-coach van onder meer KAA Gent, Standard en FC Twente naast het veld? “Als hij de kleedkamer betreedt, is het meteen muisstil. Bovendien hamert Preud’homme op discipline. Als je niet op tijd bent, kan je een selectie wel vergeten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties