Reactie "Wij laten Copa niet vallen"

Marc Van Den Noordgaete
| 2 reacties
"Wij laten Copa niet vallen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De blunder van Barry Boubacar Copa kostte Lokeren bij Charleroi niet alleen de drie punten, bovendien ging de Ivoriaan vorige week ook in de fout. Persoonlijke problemen zouden aan de basis liggen van zijn mindere periode. Zijn maats blijven hem echter volop steunen.

Marc Van Den Noordgaete in Charleroi

Als ex-doelman weet Lokerentrainer Peter Maes heel goed hoe Copa zich moet voelen na zijn monumentale blunder. De Ivoriaan liet een ogenschijnlijk makkelijk afstandsschot van Kenneth Houdret knullig door de vingers glippen, en ging bovendien tegen Zulte Waregem evenmin vrijuit. Het maakte de zaak er voor hem niet eenvoudiger op.

Toch neemt de coach het op voor zijn doelman, al is hij eveneens kritisch. "Copa heeft ons al meerdere keren rechtgehouden, Lokeren heeft dus heel wat te danken aan hem. Ik ga wel zo snel mogelijk eens met hem praten, want zijn gedachten leken er tijdens de laatste twee wedstrijden niet bij", aldus Maes. "Een match begint bovendien niet de dag zelf, maar tijdens de voorbereiding die daaraan voorafgaat."

Hoofd leegmaken

Persoonlijke problemen zouden ook een rol spelen in de zwakke periode van de Ivoriaanse international. "Hij zou die beter eerst oplossen, het hoofdje leeg maken en dan pas weer onder de lat staan", wordt alvast geponeerd door een lezer van Voetbalkrant.com. Over die persoonlijke problemen wilde Maes niets zeggen tijdens de persbabbel. "Het is best dat hij deze week met zijn nationale ploeg meegaat, dan kan hij dit alles plaatsen", klonk het.

Hier en daar gaan er wel al stemmen op om Davino Verhulst zijn kans te geven. "Die is misschien minder goed op papier, maar is wel zeer gemotiveerd. Daar zijn we momenteel meer mee", liet hoger vermelde lezer eveneens verstaan. Verhulst zelf wilde na de wedstrijd geen reactie kwijt over zijn collega, uiterst begrijpelijk.

Ook de andere ploegmaats laten Copa niet vallen, wat blijft uit volgende reacties:

Hans Vanaken: "Wij blijven hem steunen, hij is en blijft onze keeper. Hij heeft al veel punten gewonnen voor ons. Er bestaat trouwens geen enkele doelman die geen flater begaat. Copa beseft maar al te goed dat het beter moet."

Alexander Scholz: "Copa heeft sorry gezegd aan de hele kleedkamer. Aan heel zijn lichaamstaal was te zien dat hij zich niet goed voelde bij dit alles."

Koen Persoons: "Sneu voor Copa. Als je als veldspeler een kans mist, kun je dit nog rechtzetten. Maar als je als keeper iets verkeerd doet, dan heb je pech."

Denis Odoi: "Het is nu moeilijk voor hem, maar hij heeft wel al heel wat gedaan voor de ploeg. Als iemand anders een mindere periode heeft, zal Copa hem zeker steunen. Wij doen nu hetzelfde voor hem."

Capriool?

Ook keeperstrainer Erwin Lemmens ziet geen redenen om aan Copa te twijfelen. "We moeten nog eens beoordelen hoe het komt dat hij zich totaal misrekende. Misschien maakte de bal een capriool die hem verraste. Maar flaters kun je nooit uitsluiten. Spelers maken immers fouten, dus keepers ook", besloot Lemmens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties