Reactie Jaques: "Op volle sterkte kunnen we Anderlecht kloppen"

Jaques: "Op volle sterkte kunnen we Anderlecht kloppen"
Foto: © SC

Club Brugge en Anderlecht hielden het dit weekend op een 1-1 gelijkspel bij de vrouwen. Er zat meer in, beseft ook Heleen Jaques, verdedigster bij de thuisploeg.

Door Aernout Van Lindt

"Het gelijkspel was heel zuur. We hadden de hele wedstrijd bijna geen kansen weggegeven en ze konden nauwelijks een echte kans bij elkaar voetballen. Ze kregen een stomme penalty, maar misten die", begon Jaques haar relaas.

"Toch gaf die strafschop hen een boost. Uiteindelijk konden ze dan ook nog scoren na een individueel foutje bij ons achterin, een vermijdbaar doelpunt", aldus de verdedigster van blauw-zwart en de Belgian Red Flames.

"Nog acties dit seizoen"

Er waren verzachtende omstandigheden voor het 1-1 gelijkspel, volgens Jaques: "Vergeet niet dat we vandaag niet op volle sterkte waren. We misten twee basisspeelsters achterin. Ik denk dat we op volle sterkte Anderlecht wel kloppen vandaag. Dit is een jonge ploeg, we zitten in een leerfase." 

Voor Club - Anderlecht zakten 400 supporters af naar Aalter: "Dat is vier keer zoveel dan normaal. Qua namen klinkt dat bij de vrouwen niet echt zoals bij de mannen qua geschiedenis, heel veel lawaai werd er ook niet gemaakt vandaag."

Toch zullen er dit seizoen nog acties worden georganiseerd om meer volk te lokken naar de wedstrijden van de dames: "We gaan met een jaarplanning werken en een paar wedstrijden uitkiezen om acties te ondernemen", beloofde Jaques - die naast speelster ook teammanager is van Club Brugge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties