Gertjan De Mets: "Tegen Club Brugge kunnen we altijd iets meer"

Joris De Wolf
| 10 reacties
Gertjan De Mets: "Tegen Club Brugge kunnen we altijd iets meer"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gertjan De Mets is een van de steunpilaren in het team van Hein Vanhaezenbrouck. Komende zondag neemt hij het met KV Kortrijk op tegen zijn ex-ploeg Club Brugge. "Brugge heeft een uitstekende uitreputatie, maar tegen blauw-zwart kunnen wij altijd iets meer."

Joris De Wolf in Kortrijk

De Mets is een Brugs jeugdproduct en debuteerde in het seizoen 2006-2007 in de eerste ploeg. Mede door blessures kon hij zich nooit volledig doorzetten bij blauw-zwart en transfereerde in 2010 naar Kortrijk. Momenteel is hij bezig aan zijn vierde seizoen in het Guldensporenstadion.

In de ploeg van Vanhaezenbrouck is De Mets een vaste waarde, hij startte dit seizoen in elke wedstrijd. “Persoonlijk mag ik zeker niet klagen”, zegt De Mets in een gesprek met Voetbalkrant.com. Als je als voetballer bijna alles speelt, dan moet je tevreden zijn. Ook de ploeg is niet slecht begonnen. Zeker de uitschieter tegen Anderlecht was geweldig. Helaas speelden we ook mindere matchen, bijvoorbeeld tegen Mechelen en Lierse.”

“Met Santini hebben we nu een echte goalgetter in de rangen”
 

Kortrijk is de vierde minst gepasseerde verdediging in de Jupiler Pro League. “We spelen altijd goed georganiseerd, de basis daarvan is gelegd. Onze ploeg speelt ook al enkele jaren samen, en dat merk je wel in verdedigend opzicht. Met Santini hebben we nu ook een echte goalgetter in de rangen. Kijk maar naar zijn doelpunt tegen Anderlecht. Er zijn maar weinig spitsen in de Belgische competitie die zo’n bal zullen scoren.”

De wedstrijd tegen Club Brugge belooft alvast een spannende strijd te worden. De voorbije seizoenen liet Club vaak punten liggen in Kortrijk. “We zitten in een goede flow na de overwinning op Anderlecht. Nu spelen we in een vol huis tegen Club Brugge. Met onze fantastische supporters erbij hopen we de positieve lijn door te trekken.”

“Ik hoef niets te bewijzen tegenover mijn ex-ploeg”
 

Voor de 26-jarige verdediger is het een weerzien met zijn ex-club. “Daar lig ik helemaal niet wakker van. In vergelijking met mijn Brugge-periode is de volledige kern vernieuwd. Enkel Jonathan Blondel ken ik nog. Ik heb niet het gevoel dat ik met extra moet bewijzen omdat het tegen mijn ex-ploeg is.”

 “De overwinning tegen Anderlecht hebben we zeker gevierd. Dat is ook niet onlogisch. Voor Kortrijk was het een historische zege, nog nooit wisten we te winnen op het veld van Anderlecht. Doordat er interlandvoetbal was hebben we ook enkele dagen vrijaf gekregen van onze coach. Na het weekend zijn we er terug stevig ingevlogen met als doel de wedstrijd tegen Club. Iedereen zal scherp staan”, besluit De Mets. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties