Engelsen slechtste leerling van de klas

Engelsen slechtste leerling van de klas
Foto: © SC

De laatste tijd is er al heel wat te doen geweest rond het aantal Engelsen in de Premier League. Voormalig Engels bondscoach Glenn Hoddle trok enkele weken geleden nog eens aan de alarmbel. Hij pleit voor een beperking van het aantal buitenlanders.

Afgelopen weekend stonden er bij alle Premier League-clubs 71 Engelsen in de basis. Dat is een percentage van amper 32,3 %. Daarmee is Engeland de slechtste Europese leerling van de klas. Zelfs ons land deed het met 41,6% een pak beter dan de Engelsen.

In de Premier League zijn er heel wat nationaliteiten actief. Meer dan tien procent van het aantal starters afgelopen weekend had de Franse nationaliteit. Ook de Spanjaarden met 6,4% en de Ieren met 5%  nemen een groot deel in. Ons land was met zeven basisspelers goed voor 3,2% van het totaal.

Begin oktober werd er werd door de Engelse voetbalbond FA een commissie opgericht om de instroom van buitenlanders te beperken. Een van de voortrekkers van die commissie is Glenn  Hoddle, trainer van de Engelse nationale ploeg tussen 1996 en 1999. Hij wil een beperking van het aantal buitenlandse spelers in de Premier League.

Een van zijn voorstellen is dat Premier League-clubs maximaal vijf buitenlanders mogen opstellen. De overige zes moeten dan de Engelse nationaliteit hebben. Zo zouden jeugdspelers meer kansen krijgen en dat kan alleen maar positief zijn voor de nationale ploeg. Het is al van 1966 geleden dat Engeland nog eens een grote titel wist binnen te rijven. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties