Aftellen naar de Clásico

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Aftellen naar de Clásico
Foto: © SC

Geen wedstrijd die wereldwijd zoveel over de lippen gaat als de Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid. Dit gaat om meer dan voetbal. Barcelonistas tegen Madridistas, Catalanen tegen Spanjaarden, In Spanje staat deze vooravond gedurende twee uur heel even alles volledig stil.

Door Sander De Graeve

Geen wedstrijd heeft zo'n historische en politieke achtergrond als deze. Vooral ten tijde van het Franco-regime was de haat tussen beide kampen erg groot. Een wedstrijd van FC Barcelona was voor de Catalanen de enige kans om met hun vlag te zwaaien zonder al te veel represailles. Ooit verloor Barça met maar liefst 11-1 op bezoek bij Real omdat de veiligheid van de spelers niet gegarandeerd kon worden bij winst.

Dezer dagen is het allemaal een stuk rustiger, maar een kalme Clásico zal je nooit zien. Barcelona staat alleszins voor eigen publiek voor een belangrijke opdracht. Het moet proberen de Clásisco's van vorig jaar te doen vergeten. Toen was de Koninklijke sterker in de onderlinge confrontaties. Los Blancos wonnen drie van de zes ontmoetingen. Barcelona kwam niet verder dan één zege.

Dit seizoen doet Barcelona het beter dan Real Madrid, de Koninklijke staat pas op plek drie, maar een wedstrijd als deze kan altijd alle kanten op. Voor Neymar en Gareth Bale wordt het de vuurdoop in de eerste match van het jaar. Messi en Ronaldo hebben al wat meer ervaring. Binnen een kleine acht uur weten we hoe deze clash afloopt en... kunnen we opnieuw aftellen naar de volgende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties