Fabregas: "Winnen op de manier van Barça"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Fabregas: "Winnen op de manier van Barça"
Foto: © SC

Cesc Fabregas speelt vanavond met Barcelona de Clásico tegen aartsrivaal Real Madrid. Hij is vooral op zijn hoede voor de gevaarlijke counters van de Koninklijke, al vindt hij niet dat Barça zijn spel moet aanpassen.

"Real Madrid houdt niet van tegenstanders die afwachten en hun het balbezit geven. Want dan hebben Ronaldo en Bale twee linies van vier spelers tegenover zich staan", aldus Fabregas in The Guardian. "Ze houden wel van teams als Rayo Vallecano, ploegen die vooruit voetballen en vervolgens de bal verliezen."

Volgens Cesc moet Barça dan ook oppassen van de counters van Real. "In twee of drie passes zijn ze aan de andere kant van het veld. Real heeft hele krachtige spelers die vooruit voetballen. Dat laatste paar wedstrijden hebben ze dat tegen ons heel goed gedaan. Vooral op de counters maakten ze het ons moeilijk."

Toch moet Barcelona niet meer zekerheid inbouwen om die counters te vermijden. "Als we verliezen, verliezen we als Barcelona. En als we winnen, winnen we op de manier van Barcelona."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties