Reactie Vossen: "Rekende erop dat Ryan zou lossen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Vossen: "Rekende erop dat Ryan zou lossen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk won vanmiddag met 0-2 van een zwak Club Brugge. Jelle Vossen tekende voor de 0-1 door te profiteren van een foutje van Ryan. Hij gaf aan dat het slechte veld het moeilijk maakte voor de Australische doelman en rekende er dus op dat hij een bal zou lossen.

Sander De Graeve in Brugge

Racing Genk is na de zege op Club al veertien wedstrijden op rij ongeslagen. "Dat zijn erg knappe cijfers. Dan is het ook logisch dat je een sprongetje maakt in het klassement. Nu moeten we die reeks proberen verderzetten. Volgende week komen er ook twee belangrijke wedstrijden aan." Genk speelt woensdag al thuis tegen Kortrijk en trekt daarna naar Bergen.

Vossen stond op de goeie plaats na een afstandsschot van Anele. Ryan duwde de bal in zijn voeten en hij scoorde een echte Vossen-goal. "Of het een echte Vossen-goal is, weet ik niet. We wisten dat het veld niet echt geweldig lag in de strafschopgebieden. Voor een doelman is het dan erg moeilijk om de bal vast te houden, daar rekende ik wat op."

"We hebben een ijzersterke defensie"

Genk kwam nooit echt in de problemen tegen een matig tot zwak Club Brugge. "We hebben op de juiste momenten gescoord. We gaven ook niets weg, we hebben een ijzersterke defensie en vooraan hebben we jongens die een goal kunnen prikken. Het evenwicht zit echt goed, dat maakt van ons een te duchten tegenstander."

Vossen werd een goeie tien minuten voor tijd gewisseld door Ojo. "Ik had aangegeven dat ik wat last had van mijn lies. Die stijfde wat op. Er komen nog wedstrijden aan, hé. Het is dus niet verstandig om daar risico's mee te nemen. Andere jongens kunnen de taken opnemen dan, we hebben een heel sterke kern, dat is één van onze sterktes."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties