Red Flame van de dag Julie Biesmans: "Heb het spel graag voor mij"

Red Flame van de dag Julie Biesmans: "Heb het spel graag voor mij"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag klopten de Belgian Red Flames Griekenland in hun derde WK-kwalificatiewedstrijd in de strijd om het WK van 2015 in Canada met ruimte 1-7 cijfers. Donderdag spelen ze op het Kiel tegen Portugal. Wij spraken ook met Julie Biesmans van Standard Fémina.

Door Aernout Van Lindt

Voetbalkrant.com tekende donderdagmorgen present op de luchthaven van Zaventem, toen de nationale vrouwenploeg het vliegtuig nam via München richting Griekenland. We spraken toen met enkele speelsters van die Belgian Red Flames. Yana Daniëls (HIER) en Lore Vanschoenwinkel (HIER) kwamen eerder aan de beurt, vandaag is het de beurt aan Julie Biesmans.

Qua media-aandacht is er volgens Julie Biesmans de laatste paar jaar een positieve trend waar te nemen: “Op twee jaar tijd is er iets veranderd. Er komt in België een beetje meer aandacht. We hebben toch ook vrij veel likes op facebook.”

“Nu zullen de resultaten moeten volgen”, weet ook Biesmans. “De wedstrijd in Noorwegen vorige maand heeft ons wakker geschud. Toen was het niet goed genoeg, nu moeten we meer op onze hoede zijn”, aldus Biesmans voor de 1-7 in Griekenland die bewijst dat de Red Flames deze keer wel wakker waren. Donderdag volgt nog een duel op het Kiel tegen Portugal.

"Altijd fijner om in de ploeg te zitten"

Voor Biesmans zelf begon het seizoen wat minder, want ze viel bij Standard Fémina naast de ploeg en dat had ook gevolgen bij de nationale ploeg. Ondertussen – deels door enkele blessures bij concurrentes – heeft ze haar stekje weer overal ingenomen.

“Het is altijd fijner om in de ploeg te zitten en je kansen te krijgen”, aldus Biesmans daarover. “Ik had ook een gebrek aan vertrouwen, maar heb dat de laatste paar weken teruggevonden. Ik ben dan ook redelijk tevreden van hoe het momenteel gaat.”

"Niet de enige drukke periode"

De wedstrijden volgen elkaar wel in een hoog tempo op, want Standard speelde onlangs ook nog Europees in de Champions League tegen Glasgow: “Ik was een beetje vermoeid, maar het is belangrijk om goed te eten en te rusten in drukke periodes. Dit is niet de enige drukke periode die er is, daar moet je mee leren omgaan.”

De middenveldster van Standard en de Red Flames is naar eigen zeggen het beste als verdedigende middenveldster: “Ik heb het spel graag voor mij. Dan zie ik beter waar de bal heen zal gaan en kan ik beter tussenkomen”, aldus Biesmans. “Ik kan me wel goed plaatsen op het veld en ben altijd rustig aan de bal”, besloot de gracieuze middenveldster.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties