Antwerpsupporters vanavond op het Kiel? "Sommigen kunnen het niet over hun hart krijgen"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 3 reacties
Antwerpsupporters vanavond op het Kiel? "Sommigen kunnen het niet over hun hart krijgen"
Foto: AVL

Vanavond nemen de Belgian Red Flames het op tegen Portugal op het Kiel. Voor Marlies Verbruggen wordt dat een echte thuismatch. Ze hoopt dat alle Antwerpsupporters vandaag naar het Kiel komen.

Door Aernout Van Lindt

De gevoeligheden tussen Beerschot en Antwerp bestaan nog steeds in de stad Antwerpen. "Sommigen kunnen het niet over hun hart krijgen om naar het Kiel te komen kijken, ook al zou het voor mij als Antwerpspeelster zijn", aldus Marlies Verbruggen in gesprek met Voetbalkrant.com.

"Ik heb al een paar keer aangedrongen bij veel mensen, maar die rivaliteit leeft nog steeds. De club is hun leven. Maar ik hoop dat er toch veel volk komt, want het zijn geweldige supporters. Onze eerste thuiswedstrijd voor meer dan 2000 supporters was ook heel speciaal. Ik woon amper een kwartiertje van het Kiel, dus voor mij wordt het sowieso bijzonder."

"Overkoepelend"

"Het vrouwenvoetbal met de Belgian Red Flames is ook overkoepelend, het heeft niets met clubvoetbal te maken. Hopelijk kan dat veel supporters toch nog overtuigen om ons te komen aanmoedigen", geeft Verbruggen aan.

"Als er veel volk komt, dan kunnen we altijd iets meer. Zoiets geeft een speciaal gevoel. Dan is het aan ons om de supporters te overtuigen te blijven komen. 

"Efficiëntie dankzij een spelletje op training"

Het grote manco in de eerste wedstrijden in aanloop naar het WK was de efficiëntie. Daar is op geoefend in aanleiding naar de wedstrijd in Griekenland en met succes: 1-7 winst in het Zuid-Europese land.

"Ook nu is iedereen gedreven en geconcentreerd om te winnen. We moeten verder bouwen aan wat we aan het neerzetten zijn. En die efficiëntie, daar blijven we aan werken. We doen een spelletje met voorzetten op training en hebben daarvoor een potje uitgelegd voor wie het meeste scoort. Het potje staat nog open, dus het spelletje gaat verder."

"Nieuwe naam was even wennen"

Het gaat overigens goed met de Belgian Red Flames. Op een maand is er een nieuw elan gekomen, dat al tot bijna 5000 likes op facebook heeft weten te leiden. "Die nieuwe naam was even wennen voor iedereen, maar het klinkt wel elegant en toch vurig. Zoals wij ook willen zijn", geeft Verbruggen toe.

"We gaan wat mee op de flow van de Rode Duivels. Je merkt ook dat het meer leeft sinds de komst van Steven Martens, een groot liefhebber van vrouwensport. Hij staat dichter bij ons. De voetbalbond doet ook enorme inspanningen, er was de actie met de spelersvrouwen en de promotie rond de naam."

Er wordt ook nagedacht over de kleine zaken: "Er zijn de ludieke filmpjes, er was ook het liedje van Ellie Goulding. Dat geeft ook iets extra om de boel in vuur en vlam te zetten", besloot Marlies Verbruggen. Wij kunnen dat laatste alvast alleen maar beamen, een maand geleden schreven we daarover HIER al een bericht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties