Wanneer het schokeffect uitblijft: een overzichtje van (falende) trainers

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Wanneer het schokeffect uitblijft: een overzichtje van (falende) trainers
Foto: © SC

Mircea Rednic zorgt momenteel niet voor het gewenste schokeffect bij KAA Gent. Ook Michel Preud'homme en Cedomir Janevski kregen hun troepen nog niet aan het swingen. De heren zijn alvast geen uitzondering op de regel.

Door Cédric De Volder en Koen Donvil

KAA Gent blijft maar aanmodderen. De Buffalo's gingen gisterenavond nog met 3-2 onderuit bij Zulte Waregem. Cedomir Janevski sprokkelde dan weer een eerste puntje in rood-witte loondienst. Michel Preud'homme hoopt vanavond een nul op zes uit te wissen, terwijl ook Waasland-Beveren met een crisis kampt.

Trainers die in de loop van het seizoen overnemen, het is niet altijd een succes. De bovengenoemde heren zijn dan ook geen uitzonderingen op de regel. Voetbalkrant.com maakt voor u een oplijsting van coaches die de laatste jaren niet voor het gewenste schokeffect konden zorgen bij hun club.

Wim De Corte (Beerschot AC)

De Corte stond twee keer aan het roer op het Kiel. In maart 2012 volgde hij de ontslagen Jacky Mathijssen op. Dat bleek geen succes en De Corte nam, na de aanstelling van Adrie Koster, zijn plaats opnieuw in als assistent bij aanvang van het seizoen 2012-2013. Toen Koster eind november van datzelfde seizoen werd ontslagen, nam De Corte opnieuw over. Ook deze keer kon hij De Mannekes niet uit de negatieve spiraal halen. Twee maanden later zette hij zelf een stap opzij en werd hij T2 onder leiding van verloren zoon Mathijssen.

Bob Peeters (AA Gent)

Peeters volgde begin november 2012 de ontslagen Trond Sollied op als trainer van De Buffalo’s. Hij had zich zijn terugkeer naar het Ottenstadion – Peeters was drie jaar eerder beloftencoach van Gent – wellicht helemaal anders voorgesteld. Na een rampzalige 3 op 27 mocht hij meteen na Nieuwjaar beschikken van De Witte en Louwagie. Tot op vandaag vond de voormalige Rode Duivel geen nieuwe werkgever.

Foeke Booy (Cercle Brugge)

Cercle stelde de Nederlander begin november 2012 aan nadat het Bob Peeters op de keien had gezet. Booy deed het met wisselend succes: hij haalde met De Vereniging wel de bekerfinale, maar in de competitie liep het heel wat stroever en Cercle werd gedwongen tot het spelen van PO III. Na het eerste verlies, tegen wijlen Beerchot AC, in die PO was er voldoende aanleiding voor het Cercle-bestuur om de voormalig aanvaller van Club Brugge te bedanken voor bewezen diensten.

Franky Van der Elst (STVV)

The Fox werd al vroeg in het seizoen 2011-2012 binnengehaald ter vervanging van de ontslagen Guido Brepoels. Van der Elst wist De Kanaries niet naar de veilige middenmoot te loodsen en kon de degradatie naar tweede klasse niet vermijden.

Jacky Mathijssen (Beerschot AC)

Mathijssen werd voor de tweede keer trainer op Het Kiel in januari 2013. In zijn eerste ambtstermijn kon de gewezen doelman de degradatie nog afwenden, iets waar hij tijdens zijn tweede passage niet in slaagde. Mathijssen trok zijn conclusies en stapte, mede door de financiële perikelen bij de Antwerpse club, zelf op.

Eric Van Meir (Lierse SK)

Lierse rekende, na het ontslag van Anthuenis in september 2010, op Van Meir en bombardeerde hem van assistent naar hoofdtrainer. De 35-voudige Rode Duivel zette halfweg het seizoen zelf een stap opzij wegens de slechte resultaten van De Pallieters. Sollied volgde hem op en Van Meir keerde terug naar zijn rol als assistent.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties