Advocaat: "Niet bij AZ voor het geld"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Advocaat: "Niet bij AZ voor het geld"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dick Advocaat probeert AZ Alkmaar momenteel naar een nieuwe landstitel te leiden. De Nederlandse veldheer toont zich gedreven bij zijn 'nieuwe' club. "Als ik voor het geld had gekozen, zat ik nu wel ergens anders op de bank."

Dick Advocaat is bezig aan zijn tweede ambtstermijn bij AZ. De Kleine Generaal was in het seizoen 2009-2010 al eens werkzaam in Alkmaar. Momenteel kamperen de roodhemden op de eerste plaats in de Eredivisie. Sport/Voetbalmagazine ondervroeg de oefenmeester op zoek naar zijn drijfveren.

Advocaat wordt immers gezien als een geldwolf. Ook zijn vertrek als bondscoach van de Rode Duivels was in dat geval niet onbesproken. “Ik vind geld belangrijk”, geeft de Nederlander toe. “Maar als ik voor het geld had gekozen, zat ik nu wel ergens anders op de bank. Ik kies in Alkmaar voor de omgeving en voor het team.”

De 66-jarige Hagenees droomt nochtans van het WK. “Het is opnieuw tijd voor een duobaan”, verrast hij. “Ik ben momenteel aan het onderhandelen met een land. De mogelijkheid is er, AZ heeft in juni immers sowieso een nieuwe coach.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties