Kan Atlético de hegemonie van Barcelona en Real Madrid doorbreken?

Joris De Wolf
| 5 reacties
Kan Atlético de hegemonie van Barcelona en Real Madrid doorbreken?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Atlético Madrid kent een onwaarschijnlijk sterk seizoensbegin. Met 30 op 33 staan de Madrilenen op een tweede plaats met slechts een puntje achterstand op FC Barcelona.

Bij Atlético hopen ze stiekem op de titel. Het is al van het seizoen 1995-1996 geleden dat hen die eer nog eens te beurt viel. Kan Atlético eindelijk de hegemonie van FC Barcelona en Real Madrid doorbreken? Voetbalkrant.com somt voor u alvast enkele redenen op waarom het dit seizoen wel eens zou kunnen lukken.

1)      Thibaut Courtois

Met Thibaut Courtois heeft Atlético goud in handen. De gehuurde keeper van Chelsea doet het fantastisch in Madrid. Vorig seizoen won hij de ‘Trofeo Zamora’ als minst gepasseerde doelman van de Primera Divison. Ook dit seizoen is hij goed op weg om die trofee binnen te rijven. Met amper acht tegendoelpunten doet hij bijna evengoed als Barcelona-doelman Victor Valdes, die liet er nog maar zeven binnen.

De goede prestaties van onze nationale trots gaan dan ook niet onopgemerkt voorbij. FC Barcelona zou Courtois in het vizier hebben, maar de 21-jarige doelman is tevreden in Madrid. Een landstitel zou die tevredenheid alleen maar vergroten.

2)      Spitsenduo

Met het aantrekken van David Villa deed Atlético een zeer goede zaak. De Spaanse international kostte slechts vijf miljoen euro en was al goed voor vijf doelpunten. Maar de grote ster bij de Madrilenen is Diego Costa. De genaturaliseerde Braziliaan vond al 12 keer de weg naar het doel en is daarmee topschutter in de Spaanse competitie.

3)      Diego Simeone

Diego Simeone is sinds het seizoen 2011-2012 actief bij Atlético Madrid. De Argentijnse coach wist in zijn twee seizoenen bij Los Colchoneros telkens een prijs te pakken. In 2012 won hij de Europa League en in 2013 versloeg hij stadsgenoot Real Madrid in de finale van de Copa Del Rey na verlengingen. Wie weet pakt hij in zijn derde seizoen de landstitel?

4)      De tijd

In 2014 zal het exact tien jaar geleden zijn dat er nog eens een ploeg  buiten Barcelona of Real Madrid de Primera Division won. In 2004 kroonde Valencia zich tot landskampioen voor Barça en Deportivo La Coruna. Kan  Atlético die stunt van tien jaar geleden nog eens overdoen?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties