Genk wil geen deel meer uitmaken van G5

Genk wil geen deel meer uitmaken van G5
Foto: © SC

Volgens Het Belang van Limburg wil Racing Genk uit de G5, de belangengroep van de grootste vijf clubs van het land, stappen. Aanleiding is de actie van Roland Duchâtelet die de jonge Jamaicaan Bailey bij de Limburgers kwam wegkapen.

Eind november zit de G5 weer bij elkaar, maar daar zal Genk niet op aanwezig zijn. Volgens voorzitter Herbert Houben heeft Standard alle afspraken aan zijn laars gelapt en wil Genk op deze manier niet verder doen. "Als KRC Genk staan wij voor een bepaalde manier van handelen in het voetbal. Wij vinden die houding niet terug bij bepaalde grote topclubs. Daarom zien wij meer in een intensievere samenwerking met andere clubs, die onze visie wel delen. Dat kan in de Pro League, waar we trouwens ook naar een bepaalde officiële gedragscode moeten streven. Daarom hebben we beslist om niet langer de vergaderingen van de G5 bij te wonen", aldus de preses in HBvL.

Vooral de manier waarop Leon Bailey werd weggehaald stoort Houben enorm. "Roland Duchâtelet heeft hem uit Genk weggelokt met de belofte om een smak geld te investeren in een opleidingscentrum in Jamaica. Die jongen moest daardoor tegen zijn zin naar Luik. Hij is met tranen in de ogen zijn kastje komen leeg maken."

"Dat is er voor ons ver over. Op deze manier is het zinloos om nog proberen samen te werken in de G5, we hebben niet de intentie om daar nog langer onze tijd en energie in te stoppen. Dat willen we wel doen in de Pro League, om die zo sterk mogelijk te maken. Dat is ook het beste voor de toekomst van het Belgisch voetbal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties