Mignolet geeft niet op: "Het is nog lang tot Brazilië"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Mignolet geeft niet op: "Het is nog lang tot Brazilië"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thibaut Courtois is al even de onbetwiste nummer één bij de nationale ploeg. Doublure Simon Mignolet krijgt tegen Colombia en Japan zijn kans en lijkt zich niet zonder slag of stoot neer te leggen bij de huidige hiërarchie.

Sander De Graeve in Brussel

Mignolet wist al sinds de match tegen Wales dat hij deze twee partijen zou mogen keepen. “De bondscoach zei me dat de afspraak die we toen maakten nog steeds geldt. Ik ben tevreden dat ik in deze twee wedstrijden mijn kans krijg. Nu moet ik me tonen.”

Na de kwalificatie in Kroatië mocht Courtois blijven staan tegen Wales, toen was er ons inziens al de mogelijkheid om Mignolet minuten te gunnen. “Het is altijd moeilijk voor een coach om te beslissen wanneer je een doelman een kans geeft. Ik ben tevreden met deze twee wedstrijden.”

"In Engeland vragen ze me dagelijks waarom ik niet speel"

In Engeland krijgt hij intussen wel vaak de vraag waarom hij niet speelt. “Ik krijg die bijna dagelijks op mijn bord. Binnen de club, maar ook van supporters. Wat ik dan als antwoord geef? Dat ik blijf vechten.”

Mignolet geeft het nog niet op. “Ik heb niet het gevoel dat de race al gelopen is. Het is nog lang tot Brazilië. Nu moet ik me vooral concentreren op the job in hand, zoals ze dat in het Engels zeggen. We moeten deze twee matchen tot een goed einde brengen. Er zijn niet veel wedstrijden voor het WK, dus het resultaat en het spel moeten goed zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties