Dortmund speurt naar vervanger Lewandowski: wie komt in beeld?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
Dortmund speurt naar vervanger Lewandowski: wie komt in beeld?
Foto: © SC

Borussia Dortmund kan op dit moment dan wel nog beschikken over Robert Lewandowski, maar na dit seizoen trekt de Poolse spits wellicht de deur achter zich dicht in het Signal Iduna Park. Welke spelers komen in aanmerking om hem te vervangen?

Lewandowski gaf onlangs aan dat hij in januari laat weten bij welke club hij zijn carrière verderzet na dit seizoen. In de wandelgangen van het Signal Iduna Park doen al enkele namen van potentiële opvolgers de ronde.

Edin Dzeko

Zo zou Borussia Dortmund wel wat zien in Edin Dzeko, ploegmaat van Vincent Kompany en luxe-invaller bij Manchester City. De Bosnische aanvaller verkaste in 2011 naar de Premier League, maar kon de hoge verwachtingen nooit helemaal inlossen. Die Borussen kennen hem vooral nog van bij Wolfsburg, waar hij vier seizoenen aan een stuk het mooie weer maakte.

Diego Costa

Een andere naam die veelvuldig de revue passeert is die van Diego Costa, ploegmaat van Thibaut Courtois en Alderweireld bij Atlético Madrid. De kersverse Spaanse international – in Brazilië geboren – scoort dezer dagen aan de lopende band en geniet de interesse van diverse Europese topclubs.

Aubameyang

Maar misschien moet Dortmund het helemaal niet zo ver gaan zoeken. Deze zomer mocht Jürgen Klopp namelijk al Pierre-Emerick Aubameyang verwelkomen op training. De Gabonese spits paste zich heel snel aan aan het Duitse voetbal en scoorde inmiddels al zeven doelpunten in de Bundesliga – dat zijn er amper twee minder dan Lewa.

De Poolse goalgetter scoort één treffer om de 112 minuten in de Bundesliga, terwijl Aubameyang het procentueel net iets minder goed doet. De ex-spits van Saint-Etienne doet iedere 116 minuten de netten trillen in de Duitse competitie.

Wie is in jouw ogen de ideale vervanger voor Lewandowski? Laat het ons snel weten in de comments!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties