Analyse Het herfstrapport van Club Brugge: gedelibereerd

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 22 reacties
Het herfstrapport van Club Brugge: gedelibereerd
Foto: © SC

Met 15 speeldagen op de teller is de Jupiler Pro League halfweg. Wie ligt op koers en wie blijft onder de verwachtingen? Dagelijks nemen we, samen met een speler, twee teams onder de loep om een tussentijdse balans op te maken. Op de vijfde plaats vinden we Club Brugge.

Door Cédric De Volder

De ambitie

De ambitie op Olympia was glashelder: Club Brugge wil een eerste landstitel sinds het seizoen 2004 - 2005 bijschrijven op het blauw-zwarte palmares. "Zo lang mogelijk meestrijden om de prijzen", om het in voetbaljargon te omschrijven.

De cijfers

Club Brugge draaide de volledige heenronde rustig mee in de top zes, maar veel reden tot gejuich is er niet op Jan Breydel. Blauw-zwart kijkt dan ook op een povere dertig op vijvenveertig aan. De West-Vlamingen volgen op amper vier eenheden van Standard, maar dat ligt vooral aan het feit dat alle toppers te veel punten lieten liggen.

Het rapport

De redactie van Voetbalkrant.com besliste dan ook om Club te delibereren voor de eerste seizoenshelft. Blauw-zwart heeft nog alle kansen op eremetaal, maar kon - net als alle andere toppers - evengoed een straatlengte voorsprong gehad hebben op dit moment.

Ook de politiek van het Club-bestuur doet de wenkbrauwen fronsen. Juan Carlos Garrido moest enkele geweken opstappen nadat de Spanjaard een nagenoeg perfect parcours had afgewerkt. Het voetbal was dan wel niet oogstrelend, maar ook onder Michel Preud'homme is het nog steeds wachten op sprankelend spel.

De Sutter: "Pas later op het seizoen pieken"

Tom De Sutter is één van de namen die Club Brugge dit seizoen binnenhaalde om de titelkansen te vergroten. De voormalige aanvaller van RSC Anderlecht beseft dat het spel beter moet, maar wanhoopt niet.

"Het kon allemaal een pak slechter", legt De Sutter uit in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Vorig seizoen stond Club op hetzelfde moment een pak lager. Ik merk dat de automatismen stilaan gevormd worden. Al zou een serietje van tien overwinningen natuurlijk ideaal zijn." (lacht)

"KRC Genk en Standard maakten de meeste indruk op me", besluit de Oost-Vlaming. "Het belooft alvast een spannende strijd te worden. Wij moeten pas later op het seizoen pieken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties