Reactie Wilmots: "Iedereen moet titularis worden bij zijn club"

Wilmots: "Iedereen moet titularis worden bij zijn club"
Foto: © SC

De Rode Duivels verloren voor de tweede keer in vijf dagen een vriendschappelijk duel. De bondscoach zag vooral conditionele problemen als oorzaak van de nederlagen en heeft een klare boodschap voor de Rode Duivels die niet al te vaak aan spelen toekomen bij hun club.

Aernout Van Lindt in Brussel

"Ik ben altijd bereid spelers te helpen. Nu hebben we spelers matchritme laten opdoen bij de Rode Duivels. Een of twee maanden kunnen we dat doen, maar we kunnen dat geen acht-negen maanden doen. Wij zullen helpen, maar de spelers zullen nu extra moeten werken. Trainen alleen is niet meer genoeg."

"Mensen die een stap omhoog willen zetten, zullen we altijd steunen. Maar sommigen spelen nu weinig bij hun teams. Alderweireld speelt nauwelijks bij Atlético Madrid, Vermaelen nauwelijks bij Arsenal. De Bruyne? Hij zal een oplossing moeten zoeken, of Chelsea een oplossing moeten zoeken voor hem."

"Als je in het rood moet gaan, dan maak je fouten"

"Wedstrijdritme is belangrijk. Ook tegen Colombia hebben we het op fysiek gebied afgelegd. Dat we technisch minder uit de verf komen? Ook dat heeft met fysiek te maken. Als je in het rood moet gaan en minder snel kan recupereren, dan maak je fouten. Dat is vandaag gebeurd bij de twee laatste doelpunten en dat mag niet."

En dus wil Wilmots oplossingen zoeken voor de Rode Duivels die minder aan spelen toekomen bij hun club: "Ik wil mensen met matchritme in mijn WK-selectie. Iedereen moet titularis worden bij zijn club. Duidelijker kan ik daarover niet zijn." En als daar geen hoop op is? "Titularis worden of vertrekken, dat is de strijd in het voetbal. Ik ben lang genoeg speler geweest om te weten hoe dat gaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties