De Zeeuw: "Niet scherp genoeg en geen druk gezet"

De Zeeuw: "Niet scherp genoeg en geen druk gezet"
Foto: © SC

Demy de Zeeuw legde reeds voor de wedstrijd de vinger op de pijnlijke wonde: Anderlecht zet niet genoeg druk vooruit en tegen Charleroi werd dat pijnlijk afgestraft.

De Zeeuw had er zelf geen verklaring voor. "Nochtans dacht ik dat het beter ging de voorbije weken, maar vandaag hebben we echt heel pover druk gezet. Het was niet goed genoeg. Zij kwamen er dan ook nog sterk uit met een Kaya die heel slim tussen de linies speelde. Daardoor kwamen we een man te kort op het middenveld. Hun flanken kwamen heel goed naar binnen en daar wisten we geen raad mee."

"Nu niet weer alles overhoop gooien"

En daarmee steken de twijfels die de voorbije weken wat verdrongen waren door de resultaten weer de kop op bij Anderlecht. "We dachten de lijn hier door te kunnen trekken, maar die internationale week heeft ons geen deugd gedaan. We waren vandaag precies niet fris genoeg, niet scherp genoeg. Het liep niet op het middenveld. Daarvoor waren de ruimtes ook te groot. We hadden korter op elkaar moeten spelen."

Woensdag moet Anderlecht nu Benfica proberen temmen. De laatste kans op Europese overwintering. "Dat is een heel andere wedstrijd. Of we nu weer dingen moeten veranderen? Nee, dat denk ik niet. Je mag na één slechte prestatie weer niet alles overhoop gooien. Enkel als we naar een vast elftal evolueren, gaan we progressie maken en een team creëren", vindt De Zeeuw.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties