Reactie "In onze situatie moeten kansen erin"

Tamara Vereecken
| 1 reacties
"In onze situatie moeten kansen erin"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bob Peeters besefte na de wedstrijd tegen Charleroi dat z'n ploeg het zelf had laten liggen vanavond. Het was geen topmatch op de Freethiel maar de thuisploeg had wel de kansen om de drie punten thuis te houden. Alleen liep het net daar keer op keer fout.

“Op het middenveld kwamen we tot goed voetbal," begon Peeters z'n analyse. "Maar de laatste pass en centraal in de spits was het vaak niet goed. Ik heb dan na de rust Oumarou diep in de spits gezet en dat liep beter. Alleen, in de situatie waarin wij nu zitten, moeten de kansen erin en dat is niet gebeurd,” zuchtte de coach van Waasland-Beveren.

Het thuispubliek, dat niet erg talrijk was opgekomen, was bij momenten niet mals voor z'n spelers en roerde zich enkele keren tijdens en ook na de match. “Er waren slechte passes en we hadden de  kansen moeten afmaken, dat klopt."

Al vond Peeters niet dat z'n team te weinig aanvallend speelde. "Ik weet dat supporters doelpunten willen zien, we hebben ook meer pressie gezet maar wel vanuit een goede organisatie. Ik had er ook op gehamerd om niet blind te gaan aanvallen en een goede organisatie te houden, want met Pollet aan de andere kant weet je maar nooit. En als wij achterkomen, krijgen we het nog moeilijker, zagen we de afgelopen weken."

Waasland-Beveren profiteerde niet van off-day Charleroi

Charleroi stelde niets voor op de Freethiel, het kon na de rust zelfs geen enkele keer dreigen. "Op vlak van mentaliteit en inzet kan ik m’n ploeg echt niks verwijten. We hebben Charleroi, toch een goede ploeg, kunnen vastzetten. Dat zij vandaag minder waren, was ook onze verdienste," zag de coach van de Waaslanders zeker ook positieve dingen.

Als er één ploeg toch de drie punten verdiende vanavond, was het Waasland-Beveren maar daarvoor moet je wel scoren natuurlijk. "We moeten inderdaad leren om meer 'killer' te worden! Als die laatste kans van Oumarou binnenging, stonden we nu te dansen op de banken, het ligt dicht bij mekaar. Maar goed, 'wat als' is een programma op tv zeker..." aldus een teleurgestelde trainer.

Zware weken

De Waaslanders bleven dus met één punt achter, het eerste voor Bob Peeters in Wase loondienst, al schieten ze daarmee niet echt op in het klassement. En er lijkt nog een kopzorg bij te komen. “Oumarou blesseerde zich inderdaad bij z’n laatste schot, hij voelde een pijnscheut in de lies. Jammer, want het experiment om hem diep te zetten, pakte goed uit en was iets wat we zeker meer wilden gaan doen.”

Waasland-Beveren staat dus nog voor zware weken, zeker met het lastige programma dat hen wacht voor de winterstop.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties