Interview Ceulemans gaat voor haalbare kaarten: "Australië, Algerije en Griekenland"

Ceulemans gaat voor haalbare kaarten: "Australië, Algerije en Griekenland"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Vrijdag kennen de Rode Duivels hun tegenstanders voor het komende WK in Brazilië. Wij laten de komende dagen enkele kenners aan het woord over welke tegenstanders haalbaar zijn en welke te vermijden zijn.

Voor Jan Ceulemans is het duidelijk: de Rode Duivels kunnen in de eerste ronde best haalbare kaarten loten om te kunnen groeien in het toernooi. "Voor mij is een groep met Australië, Algerije en Griekenland de beste loting", vertelde Ceulemans aan Voetbalkrant.com. "De trekking wordt van heel groot belang. Net als in de Champions League heb je altijd een groep waarvan je weet dat er één ploeg, die normaal gezien altijd doorgaat, er gaat uitliggen. Dat gaat ook nu gebeuren, dat weet je zo. Je moet niemand onderschatten, maar in deze groep heb je een goede kans."

Ceulemans komt daarbij ook nog eens terug op de oefenwedstrijden tegen Colombia en Japan. "Dat was niet slecht dat we twee keer verloren. Zo beseffen we ook dat er buiten Europa ook heel goed voetbal gespeeld wordt. Landen die vroeger niet meetelden, zijn serieus geëvolueerd. Japan vond ik zelfs nog sterker dan Colombia. Vroeger had je gezegd: 'Wat is dat?' Dat stelde allemaal weinig voor."

"De spelers en de staf wisten dat wel al hoor, maar voor de supporters is het goed dat ze weten dat die landen ook een bedreiging zijn. En in de kwalificatiegroep waarin we zaten, moet je altijd eerste of tweede worden. Met alle respect voor Schotland en andere Wales. Dat zijn spelers die je allemaal kent, terwijl je er bij Japan misschien twee kent."

"Mexico, Kameroen, Ivoorkust,... die komen niet om gewoon deel te nemen"

Het gevaar van de Afrikaanse en Amerikaanse ploegen wordt door Ceulemans sterk benadrukt. "Ivoorkust, Kameroen, Mexico, de VS,... die komen niet meer naar een WK met de gedachte dat ze al blij zijn om er bij te zijn. Dat zijn gewoon goeie ploegen", aldus de Caje. "Die komen meer doen dan alleen maar deelnemen. Als je die trekt, moet je er niet van uitgaan dat we al in de tweede ronde zitten. En het zou toch interessant zijn om nu we er nog eens bij zijn toch deftig te presteren."

Het wordt vooral interessant om zien wie er uit pot 4 zal komen, want daar zitten heel wat Europese kleppers in. "Griekenland lijkt me het meest doenbaar", knikt Ceulemans. "Maar voor hetzelfde geld trek je Italië of Engeland en dan gaat het al een pak moeilijker worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties