Achter de Kazerne slechts halfvol vanavond?

Koen Donvil
| 8 reacties
Achter de Kazerne slechts halfvol vanavond?
Foto: © SC

Vanavond ontvangt KV Mechelen in de Beker van België Racing Genk. Opmerkelijk is dat er slechts 6000 supporters verwacht worden voor deze wedstrijd. En dat terwijl KVM tijdens competitiewedstrijden makkelijk de kaap van 12.000 toeschouwers haalt.

Door Koen Donvil

KV Mechelen beschikt over een fantastisch en trouw thuispubliek. Vanavond zal Achter de Kazerne slechts voor de helft gevuld zijn. Voetbalkrant.com legde zijn oor te luisteren bij Gert Van Dyck, voorzitter van supportersfederatie Malinwa, om te weten te komen hoe dit komt.

"Beker is geen aantrekkelijke competitie"

“Je hoeft niet ver te zoeken. De bekercompetitie is nu eenmaal niet zo aantrekkelijk. Als je kijkt naar de andere toeschouwersaantallen zal je merken dat wij het vrij goed doen wat dat betreft. Andere clubs halen zelfs hun ticketprijzen fors naar omlaag om meer kijklustigen te lokken. Dat is bij ons niet aan de orde.”

"Mindere resultaten zijn geen factor"

“Een andere oorzaak is te zoeken bij de examenperiode. Wij hebben heel wat jonge fans voor wie de studieboeken momenteel belangrijker zijn dan het voetbal. Bovendien is het een gewone weekdag. Mensen moeten morgen gaan werken en als er eventuele verlengingen en/of strafschoppen aan te pas komen, ben je niet meteen thuis.”  De verminderde opkomst ligt volgens Van Dyck niet aan de mindere resultaten van de laatste weken. “Dat is zeker niet het geval. Wij steunen onze club in goede en slechte tijden. Dat deden we zelfs in derde klasse.”

"Als één man achter KV"

Ook vanavond zal er, net als in competitiewedstrijden een DJ de toeschouwers opwarmen. “Aan sfeer zal het niet ontbreken, zelfs met minder toeschouwers. We hopen uiteraard door te stoten. Het gaat slechts om één wedstrijd, dus alles kan. De Limburgers zijn op de koop toe gehavend. Ik denk wel dat het ons lukt”, aldus een hoopvolle Van Dyck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties