Pogba gaat Lukaku vooraf in Golden Boy-verkiezing

Koen Donvil
| 9 reacties
Pogba gaat Lukaku vooraf in Golden Boy-verkiezing
Foto: © SC

Paul Pogba is verkozen tot Golden Boy 2013. Dat is een prijs die wordt uitgereikt aan het grootste Europese talent. Rode Duivel Romelu Lukaku werd mooi tweede. Pogba volgt in de erelijst de Spanjaard Isco op.

De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door de Italiaanse sportkrant Tuttusport. Het bekroont het grootste talent dat jonger is dan 21 jaar en actief is in een Europese topcompetitie. Diverse Europese kranten mogen hun stem uitbrengen. Naast Lukaku werden met Adnan Januzaj en Yannick Ferreira-Carrasco ook nog twee andere Belgen genomineerd.

Paul Pogba kreeg 256 punten en sleept de trofee dus in de wacht. De middenvelder van Juventus heeft er een sterk jaar opzitten. Hij werd kampioen met zijn club en maakte enkele fraaie goals. Bovendien maakte hij dit jaar ook zijn debuut voor de Franse nationale ploeg. Vorige maand dwong hij mee de kwalificatie af voor het WK.

Lukaku werd knap tweede. De spits van Everton haalde 129 punten en volgt daarmee op ruime afstand van Pogba. De derde plaats was voor Julian Draxler. Varane en Marquinhos vervolledigen de top-5.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties