Vertonghen: "Tempo in PL ongelooflijk"

Caroline Tonnelier
| 4 reacties
Vertonghen: "Tempo in PL ongelooflijk"
Foto: © SC

In een interview met Bleacher Report UK kijkt Jan Vertonghen terug op het voorbije anderhalf jaar. De verdediger trok vorige zomer naar Tottenham en is intussen uitgegroeid tot een vaste waarde bij The Spurs. Hij is naar eigen zeggen volledig ingeburgerd in Londen en in het team.

"Elke match is lastig"

De Rode Duivel geeft toe dat het enige tijd heeft gekost om aan te passen aan de Premier League. “Het tempo is ongelooflijk. Het moet de moeilijkste competitie zijn om in te spelen omdat elke match lastig is en elke tegenstander sterk, vooral dit jaar.” Vertonghen vindt bij Tottenham ook een gelijkaardige speelstijl terug als vroeger bij Ajax, met aanvallende intenties en een positieve ingesteldheid.

Op de vraag of de gouden generatie van het Belgische voetbal een gelukkig toeval is of het gevolg van de Belgische jeugdwerking, geeft Vertonghen toe dat ons land geluk heeft me de huidige generatie. “Net als Spanje en Ajax in de jaren ’90.”

Voetbal nog steeds een hobby

Voor Vertonghen is voetbal overigens nog steeds een hobby, en dat is volgens de verdediger het geheim van zijn succes en ook een van de redenen waarom sommigen slagen als prof en anderen blijven hangen. “Voetbal was mijn leven en is nog steeds mijn leven. Als kind speelde ik de hele tijd voetbal: in de tuin, op straat.”

De Rode Duivel begon zijn voetbalcarrière als kind trouwens bij VK Tielrode. Die club kampt momenteel met financiële problemen en daarom organiseert Vertonghen een veiling om de Oost-Vlaamse club te steunen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties