Simons: "Zuid-Korea moeilijkst in te schatten"

Simons: "Zuid-Korea moeilijkst in te schatten"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Timmy Simons ziet de loting wel zitten, maar de ancien waarschuwt zijn jongere ploegmaats ook voor onderschatting. "De poulefase is misschien wel de moeilijkste fase om door te geraken. We mogen geen enkele ploeg onderschatten."

"Het zijn geen topaffiches maar een eerste ronde op een WK is altijd gevaarlijk", aldus Simons. "Doordat België in groep H werd onderverdeeld vermijden we ook enkele lange verplaatsingen. De speelsteden zijn ideaal. Als je ziet welke temperaturen en vochtigheidsgraad je in sommige andere delen van Brazilië hebt…  de voorbereiding zal misschien iets eenvoudiger worden.”

“Zuid-Korea lijkt mij de moeilijkste tegenstander om in te schatten. Als ze hetzelfde type voetbal als Japan spelen staan we voor een moeilijke opdracht, maar sowieso moeten we geloven in onze eigen sterkte. Iedereen is 100% gemotiveerd om er een prachtig WK van te maken."

De tweede ronde wenkt alvast. "Goh een must… laat ons eerst door de eerste ronde gaan en dan zien we wel. De eerste wedstrijd zal daarin belangrijk zijn. Kunnen we die winnen dan zetten we al een mooie stap."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties