Schils (STVV): "Snel terug een reeks neerzetten"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 2 reacties
Schils (STVV): "Snel terug een reeks neerzetten"
Foto: © SC

Sint-Truiden kreeg afgelopen weekend een nieuwe opdoffer te verwerken. Het verloor zwaar op eigen veld met 2-5 van Virton, meteen goed voor een 0 op 9. Stof genoeg om na te praten met Mathias Schils van Sint-Truiden.

Door Dirk Pieters

"Na de nul op zes was iedereen super gemotiveerd om ons te herpakken en opnieuw drie punten te pakken, maar spijtig genoeg zijn we daarin niet geslaagd", begon Schils tegen Voetbalkrant.com. "We begonnen nochtans niet zo slecht aan de wedstrijd en kwamen niet onverdiend op voorsprong, maar dan geven we het op een onaanvaardbare manier alles uit handen en komen we nog voor de rust op een 1-2 achterstand."

"We begonnen scherp aan de tweede helft, maar ook na de gelijkmaker kregen we ook weer snel en te gemakkelijk een doelpunt tegen. Je kan geen achterstand blijven ophalen.”

"Geen rekening gehouden met dit scenario"

"Deze nederlaag hadden we uiteraard niet verwacht en het was een scenario waar niemand vooraf rekening mee had gehouden. Er is genoeg kwaliteit in onze ploeg aanwezig, maar er zijn te veel bepalende spelers die in een mindere periode zitten."

"Het is nu gewoon belangrijk om zo snel mogelijk terug ons niveau te halen van het begin van het seizoen. Toen konden we wel een knappe reeks neerzetten en dat moeten we nu opnieuw proberen te doen."

Toch geeft Schils zich nog zeker niet gewonnen met Sint-Truiden: "Het is heel zuur en spijtig dat we het de laatste weken gewoon weggooien, maar nu al opgeven zou te gemakkelijk zijn. We staan nu op zes punten van Westerlo en dat is nog een haalbare kloof, maar dan moeten we de draad snel terug oppikken. Te beginnen met zaterdag thuis tegen Hoogstraten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties