Dury en De fauw duidelijk: "Niet op het punt spelen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Dury en De fauw duidelijk: "Niet op het punt spelen"
Foto: © SC

Morgenavond speelt Zulte Waregem een levensbelangrijk duel in Jan Breydel. Tegenstander is Rubin Kazan, een puntendeling is genoeg voor Zulte Waregem om door te gaan naar de zestiende finales. Maar daarin sluipt ook het gevaar, weten coach Dury en aanvoerder De fauw.

Aernout Van Lindt in Brugge

"Je moet de match voorbereiden om te winnen, je kan niet spelen op een gelijkspel", geeft Francky Dury aan. "En we hebben nog niet gewonnen hier in Brugge, dus moeten we daar voor gaan."

"De vraag is soms wat je moet doen als je voorkomt of op achterstand komt. Misschien is het beter om niet te veel na te denken over het resultaat tijdens de match, maar gewoon onze match te spelen. Topmotivatie en concentratie zijn het belangrijkste."

"Spelen alsof het een wedstrijd als een ander is"

Davy De fauw beaamt: "Als je gaat voetballen onder het motto dat we met een punt genoeg hebben ... zoiets is gevaarlijk. We moeten gewoon spelen alsof het een wedstrijd als een ander is en er volledig proberen voor te gaan."

"Het zal er op aankomen scherp en fel te starten. En als het tegen het einde van de wedstrijd 0-0 blijft, dan kan je nog altijd kijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties