Been tevreden met EL-loting: "Vijftig procent kans op kwalificatie"

Been tevreden met EL-loting: "Vijftig procent kans op kwalificatie"
Foto: © SC

KRC Genk maakt zich op voor een reisje naar Rusland. De Limburgers lootten immers Anzhi Makhachkala in de Europa League. "We hadden het slechter kunnen treffen", blijft Mario Been positief.

Door Cédric De Volder

KRC Genk mag zich opmaken voor een dubbele confrontatie met Anzhi Makhachkala. De Limburgers krijgen de Russen immers voorgeschoteld in de zestiende finales van de Europa League. Hoe kijkt Mario Been tegen de loting aan?

“Ik ben vooral blij dat we in dit stadium van het toernooi kleppers als Juventus en FC Porto ontlopen”, aldus de Nederlander in een reactie aan Voetbalkrant.com. “Maar alle teams die Europees overwinteren zijn niet te onderschatten, hé. Al geef ik toe dat ik liever NK Maribor of Esbjerg uit de trommel zag komen.”

"Ontlopen FC Porto en Juventus"

De realiteit is echter anders. Vooral de temperaturen in Rusland kunnen wel eens een taaie klant worden voor de blauwbloezen. “Anzhi blijft echter een gerenommeerde naam”, gaat Been verder. De club kent tegenwoordige een mindere periode door de financiële moeilijkheden, maar ik weet eigenlijk niet wat te verwachten.”

“Ik ben tevreden dat we eerst op verplaatsing mogen voetballen”, blijft Been positief. “Maar dat wil meteen ook zeggen dat we een goed resultaat moeten neerzetten in Moskou (Anzhi speelt de Europese thuiswedstrijden in de hoofdstad, nvdr.). Ik schat onze kansen toch in op zo’n vijftig procent.”

"Vrijgeleide naar kwartfinales? Had slechter gekund"

De kans is bovendien groot dat Genk in de achtste finales de degens mag kruisen met AZ Alkmaar. “Ik geef toe dat een duel met mijn landgenoten harstikke leuk zou zijn, besluit de veldheer. “Al moet AZ Slovan Liberec niet onderschatten. Een vrijgeleide naar de kwartfinales? Nogmaals, het had slechter gekund.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties