Interview Man-in-vorm Canesin illustreert Oostends vertrouwen: "Vol voor de Beker"

Man-in-vorm Canesin illustreert Oostends vertrouwen: "Vol voor de Beker"
Foto: © SC

De oogjes van Fernando Canesin glimmen als hij met een brede glimlach 'Bonjour mon ami' roept. De Braziliaan van Oostende speelt momenteel alle zorgen van vorig seizoen van zich af en maakt zich op om met de kustploeg weer te schitteren in de Beker.

Door Johan Walckiers

Als Canesin zich goed in zijn vel voelt, is hij één van de smaakmakers van onze competitie. Schrijf dat maar op, John van den Brom, want de middenvelder is nog niet klaar dit seizoen. "Hoe ik me voel? Dat zie je wel op het veld zeker?" lacht de 21-jarige frêle ogende Braziliaan. "En ik zit nog niet aan mijn maximum. Ik kan nog beter en dat zal ook nog komen."

"Nog nooit meegemaakt dat een groep zo aan elkaar hangt"

Tegen OH Leuven keerde Canesin het tij met een voet in de twee goals: eerst met een afstansschot dat Bailly niet onder controle kreeg en daarna met een heerlijke ren en assist. "Die laatste actie was goed hé?", glundert hij. "Ik begin steeds meer mijn plaats te vinden in het elftal. En met Berrier klikt het ongelooflijk. Wij begrijpen elkaar op een veld. Hij weet waar ik naartoe ga lopen nog voor ik vertrokken ben. We hebben een band. En als wij goed draaien, draait het team goed. Dat zeggen mijn ploegmaats soms ook. Maar iedereen is belangrijk bij ons. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een ploeg zo aan elkaar hangt. Niemand is jaloers en iedereen werkt voor elkaar."

Met een tiende plaats zijn de degradatiezorgen van begin dit seizoen al lang naar het land der verlopen nachtmerries gestuurd. Meer nog, Oostende mag naar boven kijken en kan zijn seizoen zelfs nog meer glans geven als straks Genk op bezoek komt voor de Beker van België. Een ploeg die al eens met 4-0 naar huis gestuurd werd. "We willen er nu helemaal voor gaan!", waarschuwt Canesin de Limburgers. "We hebben vertrouwen en die Beker is een extra motivatie. We gaan er alles aan doen om naar die volgende ronde te gaan. En daarna? Wie weet...", laat Canesin duidelijk merken dat alle schroom afgeworpen is aan de Kust.

"Ik heb dat vertrouwen van Vanderbiest nodig"

John van den Brom heeft twijfels, maar Fred Vanderbiest niet: voor hem is Canesin één van zijn patrons. En dat respect is wederzijds. Kijk maar hoe Canesin na de wedstrijd tegen OHL in de rug van zijn coach sprong. "Hij geeft me zoveel vertrouwen en ja, dat heb ik nodig. Bij Anderlecht had ik dat niet en deemsterde ik weg. Maar zoals ik al zo dikwijls zei: dat is een keuze van de coach. Ik verwijt Van den Brom niets! Maar Vanderbiest lacht en zevert met mij. We verstaan elkaar heel goed. En als er iets moet bijgestuurd worden, zal hij me dat ook direct laten weten. Rechtoe, rechtaan, dat is heel leuk om te werken."

Maar Canesin laat de deur voor een terugkeer naar Anderlecht nog altijd open. "Maar laat me nu eerst maar doen. Ik wil nog belangrijker worden voor Oostende. Als ik goed speel, zullen we wel zien aan het einde van het seizoen. Anderlecht is nog steeds mijn werkgever en zij beslissen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties