Boeckx: "Besef maar al te goed dat Gents verhaaltje ten einde loopt"

Boeckx: "Besef maar al te goed dat Gents verhaaltje ten einde loopt"
Foto: © SC

Frank Boeckx komt de laatste weken amper nog in beeld bij KAA Gent. Mircea Rednic gaf bij zijn komst de voorkeur aan Sergio Padt. Zelfs ziet de doelman de toekomst somber in. "Ik besef maar al te goed dat ik best op zoek kan naar een andere club."

Door Cédric De Volder

Frank Boeckx was onder Victor Fernandez de onbetwistbare nummer één bij KAA Gent. De 27-jarige doelman verkommert sinds de komst van Mircea Rednic echter op de bank in de Ghelamco Arena. Bovendien is de 27-jarige Antwerpenaar einde contract bij De Buffalo’s. Mag hij überhaupt wel nog blijven?

“Ik heb tot op heden nog geen enkel signaal opgevangen van de Gentse bestuurskamer”, aldus Boeckx in een reactie aan Voetbalkrant.com. “Ik ben dan ook realistisch genoeg om te beseffen dat het verhaal ten einde loopt. Of ik dat als een gebrek aan respect ervaar? Ik heb daar al aan gedacht. Ik denk dat ik best op zoek ga naar een andere club.”

"Concurrenten betalen zichzelf niet terug"

Nochtans had de voormalige goalie van Lierse SK en STVV zijn verdienste tussen de Oost-Vlaamse palen. Vooral dit seizoen toonde hij zich een meer dan betrouwbaar sluitstuk. “Ik heb de voorbije jaren geleerd dat prestaties niet altijd voldoende zijn in het hedendaagse profvoetbal. De club heeft nu eenmaal concurrenten aangetrokken, hé. Die jongens betalen zichzelf niet terug.”

Toch wil Boeckx in schoonheid afscheid nemen van La Gantoise. Hij weigert momenteel dan ook te praten over zijn toekomstige club. “Ik ben momenteel nog altijd een werknemer van Gent en elke geïnteresseerde club moet langs hen passeren. Of ik snel een oplossing verwacht? Het zou dom zijn van die teams om nu te betalen voor een speler die binnen een half jaar transfervrij is. En dan zullen ze wel bellen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties