Oudenaarde wil niet promoveren: "Geen licentie aanvragen voor tweede"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 30 reacties
Oudenaarde wil niet promoveren: "Geen licentie aanvragen voor tweede"
Foto: © SC

KSV Oudenaarde zal geen licentie aanvragen voor de Belgacom League. De Oost-Vlamingen staan momenteel op een tweede stek in derde klasse A, maar hebben geen ambitie om te promovoren. "We willen verder als een gezonde amateurclub."

KSV Oudenaarde is één van de titelfavorieten in derde nationale A. De geelhemden maken hun fans echter nu al duidelijk dat promovoren niet aan de orde is. “We zullen geen licentie aanvragen voor tweede nationale”, staat te lezen op de officiële webstek van Oudenaarde. “Het avontuur van vorig seizoen was te pijnlijk en liet ons achter met een sportieve en financiële kater.”

Vooral de omschakeling naar een gedeeltelijk profstatuut is een doorn in het oog van Oudenaarde. “We hebben geen ambitie om op termijn naar het hoogste niveau te promovoren. In dat geval is het beter om op een gezonde manier te voetballen in derde klasse. En eerlijk gezegd had de club niet verwacht om dit seizoen al mee te dingen naar de prijzen.”

Dit alles wil echter niet zeggen dat Oudenaarde nu de teugels zal laten vieren. De club laat weten te spelen voor de titel. Als dat lukt, zal een andere club echter de rechtstreekse promotie mogen vieren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties