"Tielemans én Defour op het middenveld, dat zou niet mis zijn"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
"Tielemans én Defour op het middenveld, dat zou niet mis zijn"
Foto: © SC

Youri Tielemans werd voor het seizoen naar voorgeschoven als hét grote talent van paars-wit. Het leerproces van de nog altijd maar 16-jarige middenvelder verliep met vallen en opstaan, maar de laatste weken is hij een vaste waarde bij Anderlecht.

Voetbalkrant.com had een gesprek met Gille Van Binst, kenner van het paars-witte huis en bewonderaar van het jonge goudklompje. Maar wat is nu de beste positie van Tielemans? “Die jongen moet centraal op het middenveld staan, hé.”

"Een fitte Tielemans, die zou bij mij altijd spelen"

Voor het seizoen werd Tielemans door Jean Kindermans (hoofd jeugdopleiding bij Anderlecht, nvdr.) naar voor geschoven als zijnde de nieuwe Axel Witsel. Ondertussen speelde de youngster ook al linksachter én linksbuiten. “Hij is iemand die het spel kan verdelen en bovendien is hij heel technisch aangelegd. Volgens mij moet hij dan ook als centrale middenvelder worden uitgespeeld", zo zegt Van Binst.

“Een fitte Tielemans, die zou bij mij altijd spelen. Dat dat dan met ups en downs is bij die jongen, is geheel normaal. Het kan niet direct alles zijn, hé. Maar Van Himst was ook zo jong toen hij in de eerste ploeg van Anderlecht kwam. Het is een cliché: maar als je goed genoeg bent, ben je ook oud genoeg.”

"Zijn polyvalentie is een voordeel, al moet hij toegroeien naar één vaste positie"

Dat Tielemans door John van den Brom al werd uitgeprobeerd op andere posities ziet Van Binst dan ook niet als een nadeel. “Neen, zeker en vast niet. Zijn polyvalentie is een voordeel, het kan nooit kwaad dat je kwaliteiten hebt op verschillende posities. Maar in de toekomst moet hij toegroeien naar één vaste positie."

Van Binst denkt tot slot ook al even verder. “Stel dat Anderlecht Steven Defour kan halen, dat zou pas een goede leerschool zijn voor Tielemans. Samen met Defour op het paars-witte middenveld, dat zou alvast niet mis zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties