Toekomst van Suarez is bij Liverpool

Yves Dekoning
| 8 reacties
Toekomst van Suarez is bij Liverpool
Foto: © SC

Vier maanden geleden wees alles op een nakend vertrek van Luis Suarez bij Liverpool FC. De club hield echter het been stijf en nu tekent de topschutter in de Premier League een nieuw contract.

Luis Suarez heeft een nieuwe overeenkomst bij Liverpool FC getekend. De 26-jarige goalgetter scoort dit seizoen aan de lopende band voor de Reds, zeventien keer in elf matchen. Hij wordt daarvoor beloond met een verbeterd contract. De club heeft de lengte van het contract niet meegedeeld, maar het nummer zeven zou een "langdurig contract" getekend hebben.

Suarez werd in januari 2011 weggeplukt bij Ajax. De voorbije zomer aasde de Uruguayaan openlijk op een vertrek. Arsenal bracht zelfs een officieel bod uit, maar het bestuur van Liverpool was duidelijk. Suarez moest blijven. Enkele maanden later is hij terug gelukkig op Anfield.

"Ik ben uiterst blij met mijn nieuwe contract bij Liverpool en heb mijn toekomst voor lange tijd veilig gesteld. We hebben een aantal geweldige spelers en de ploeg groeit. Ik geloof dat ik met Liverpool kan deelnemen aan de hoogste competities en prijzen kan winnen. Mijn doel is om ons zo snel mogelijk op topniveau te krijgen."

"Zonder twijfel heeft de steun van de fans een belangrijke rol gespeeld in mijn beslissing. Ik ben zo trots om voor hun te spelen en geef alles voor de fans elke keer ik het shirt van Liverpool aantrek. We hebben een speciale band. Ze houden van mij, en ik houd van hun. Hopelijk kunnen we samen successen behalen."

Volgens manager Brendan Rodgers zal het nieuws iedereen in Liverpool een boost geven. "Luis is talent van wereldklasse en hij is cruciaal voor wat we hier proberen te bereiken. En hij is nog maar 26 en zijn beste jaren komen er dus nog aan."

Ook voorzitter Tom Werner deed zijn duit in het zakje: "Dit toont dat we willen bouwen aan een ploeg die aan de top meedraait in de Premier League en in Europa. We willen doen wat het beste is voor Liverpool FC en vandaag zetten we een belangrijke stap vooruit in onze reis."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties