Prendergast volhardt in boosheid: "Zou goal Wilmots nog altijd afkeuren"

Caroline Tonnelier
| 56 reacties
Prendergast volhardt in boosheid: "Zou goal Wilmots nog altijd afkeuren"
Foto: © SC

Voetbalminnend België vraagt zich nog altijd af waar het avontuur van de Rode Duivels had kunnen eindigen als het doelpunt van Wilmots niet afgekeurd was geworden in de 1/8e finale tegen Brazilië. De Jamaïcaan Prendergast, die de bewuste beslissing nam, blijft echter bij zijn standpunt.

In de aanloop naar het WK in Brazilië ging Gazet Van Antwerpen op bezoek bij Peter Prendergast. De man is nog altijd overtuigd van zijn gelijk. “De duw van Wilmots gebeurde voor hij en Roque Junior de lucht in gingen en is op tv-beelden niet te zien, maar hij was er wel. Het ging misschien om een lichte duw, maar een duw is een duw. Een Europese scheidsrechter had misschien anders beslist, maar ik zou de goal vandaag opnieuw afkeuren.”

De Jamaïcaan haalt zelfs uit naar Wilmots, die na de match verklaarde dat de scheidsrechter in de rust zijn fout had toegegeven. Hij noemt de uitspraak van onze bondscoach belachelijk. Om zijn gelijk te bewijzen, verwijst Prendergast bovendien naar het feit dat de toenmalige Rode Duivel niet kwam protesteren. “Belgen zeggen mij dat hij dat normaal altijd had gedaan.” Tenslotte wijst hij er ook op dat de schuld beter kan gezocht worden bij een gebrek aan efficiëntie. “En trouwens, België was beter dan Brazilië: waarom praten jullie niet over de gemiste kansen?”

Op onderstaande beelden kunt u de bewuste fase nog eens bekijken. 

Opgelet, het laden van de beelden ka enkele seconden in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties