Soccer Trophy: "Spijtig dat er geen Antwerpse eersteklasser meer is"

Soccer Trophy: "Spijtig dat er geen Antwerpse eersteklasser meer is"
Foto: © SC

De Soccer Trophy in Antwerpen zag vandaag een schitterende finale tussen twee (feitelijk één) plaatselijke clubs. FT Antwerpen domineerde immers het toernooi bij de 13-jarigen. En twee afdelingen van de club speelden de finale.

Het was dan ook een trotse coach, Karim Bachar die na de finale ons te woord stond. "We wisten wel dat we sterk waren in deze leeftijdscategorie", lachte voetballer en SP.A-politcus Bachar. "Ook morgen bij de 11-jarigen moet er iets mogelijk zijn. Maar vandaag was het vooral plezant dat onze twee ploegen de finale bereikten. We wisten dus dat we zeker zouden winnen."

En er zit talent bij de jongens van Bachar. Dat zag ook peter Mo Messoudi, voetballer bij OHL. "Het zijn allemaal jongens uit de regio Antwerpen en zonder uitzondering spelen ze bij de jeugdploegen van eersteklassers", aldus Messoudi. "Alleen jammer dat er geen Antwerpse eersteklasser meer is. Ze moeten allemaal uitwijken naar andere clubs."

En daar treedt Bachar hem in bij. "Antwerpen is een grootstad en zou een eersteklasser moeten hebben. Hopelijk komt die er zo snel mogelijk terug. In Antwerpen zit zoveel talent. Het is ongelooflijk! Antwerpen is de voortrekker wat talent betreft. Kijk maar naar de nationale ploeg. De helft is opgeleid bij Antwerpse clubs. Dat was zo in het verleden, dat is nu zo en dat zal in de toekomst ook zo zijn", benadrukt Bachar.

En daar heeft hij ook een verklaring voor. "In Antwerpen leren de spelers nog voetballen op straat. Niet zozeer de blanke jongentjes, maar wel veel immigrantenkinderen. En daar leggen ze de basis voor hun techniek. In onze jeugdploegen zitten er een hoop die de kwaliteiten hebben om door te breken, maar de tijd zal leren of ze dat ook zullen doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties