Gorius: "Geen onrust in de kleedkamer na slechte resultaten"

Robby Morren
Robby Morren
| 7 reacties
Gorius: "Geen onrust in de kleedkamer na slechte resultaten"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk is op anderhalve maand tijd volledig weggezakt in de competitie na een schamele 3 op 21. Julien Gorius is ervan overtuigd dat de spelersgroep sterk en hecht genoeg is om de situatie te keren na de winterstop.

Door Robby Morren

Wat de oorzaak is? "Dat is moeilijk te benoemen, het is een mengeling van factoren. Je mag toch ook niet vergeten dat we het heel goed gedaan hebben tot eind november. Jammer genoeg hebben we heel veel krediet verloren in de competitie in de maand december."

"Nu moeten we spelen om in de top zes te blijven"

"We waren een ploeg die meespeelde voor de titel en nu moeten we spelen om in de top zes te blijven. Het gaat snel. Als je achterblijft met 3 op 21 verlies je natuurlijk heel wat plaatsen. We zullen alleszins beter moeten doen na de winterstop. Het zou jammer zijn als we onze kansen in de competitie vergooiden omwille van één slechte maand."

De uitstekende sfeer in de kleedkamer werd al meermaals benadrukt. Ook nu, ondanks de slechte resultaten, blijft de spelersgroep hecht en is Gorius ervan overtuigd dat de kentering er zal komen na de winterstop.

"Deze groep lijkt me voldoende sterk om hier uit te komen"

"Er is een hele goede sfeer in de groep en ook met de technische staf. Als je slechte resultaten neerzet heeft dat jammer genoeg wel een invloed op het humeur want als je verliest ben je niet tevreden. De groep lijkt me wel voldoende sterk om uit deze situatie te komen. Er is geen onrust tussen de spelers, we zijn een goede groep en daar brengt die slechte decembermaand geen verandering in."

"De vakantie komt wel op een goed moment. Dit laat ons toe om de batterijen op te laden, zowel op fysiek als op mentaal vlak. Daar hebben we wel nood aan na enkele vermoeiende maanden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties