Hazard helpt Chelsea opnieuw aan overwinning

Caroline Tonnelier
| 11 reacties

Eden Hazard bewees opnieuw zijn waarde voor Chelsea. De Rode Duivel scoorde de gelijkmaker voor de Londenaren en had zo een belangrijk aandeel in de 2-1 zege tegen Liverpool.

Bij Chelsea was er opnieuw geen plaats in de selectie voor Kevin De Bruyne. Met Hazard en Mignolet stonden er dus twee Belgen aan de aftrap in deze topper. Het was de reservedoelman van de Rode Duivels die het eerst mocht juichen. In de vierde minuut kon Skrtel de bal van dichtbij binnentikken.

Chelsea reageerde vrijwel onmiddellijk en Mignolet moest zich onderscheiden op een poging van Lampard. De goalie van Liverpool moest zich even later toch gewonnen geven op een schot van zijn ploegmaat bij de Rode Duivels. Eden Hazard krulde de bal prachtig tegen de netten. U kunt hier nog eens nagenieten van dit doelpunt.

Mignolet niet vrijuit bij 2-1

De thuisploeg ging  door op zijn elan en Liverpool kwam er amper nog uit en iets na het halfuur hadden The Blues de situatie helemaal omgekeerd. De 2-1 kwam op naam van Eto’o. Mignolet ging net als eerder deze week tegen Manchester City niet helemaal vrijuit bij de tegentreffer. Liverpool herstelde zich enigszins op het einde van de eerste helft, maar kon niet vermijden dat het met een achterstand moest gaan rusten.

Na de pauze namen The Reds het heft in handen, maar het bleef opletten voor de tegenprikken van Chelsea. Mignolet kon zich nog onderscheiden op een poging van Eto’o. Even voordien had Sakho voor Liverpool het doelkader geraakt.  Dichter kwamen de bezoekers niet meer bij de gelijkmaker, waardoor het team van Rodgers opnieuw met een nederlaag in een topper huiswaarts moest keren.